maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kuorrutettua lammasta


Tämä ohje on alunperin makulehden sivulta, tässä hieman muunneltuna. Otetaan liha huoneenlämpöön reilu tunti ennen paistamista. Sulatetaan mittuhyytelö mikrossa ja valellaan lampaan päälle. Sekoitetaan täytteen aineet ja taputellaan minttuhyytelön päälle. Paistetaan 125 asteessa kypsäksi reilu puolisentoista tuntia, kannattaa käyttää paistomittaria. Valmis paisti kääritään folioon vartiksi ja leikataan sitten annospaloiksi. On hyvää.
  • 1 kg lampaan paistia
  • 2 rkl minttuhyytelöä
  • 6 rkl kuivattua sipulia
  • 0,5 dl ruokosokeria
  • 0,5 dl tuoretta rosmariinia silputtuna
  • 1,5 tl suolaa
  • 1,5 tl mustapippuria


Ja lampaan kanssa oivasti sopiva valkoviini on esimerkiksi Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc 2011. Kuiva, muttei liian kuiva kellanvihreä herkullinen viini. Runsas, tasapainoinen, trooppisen hedelmäinen ja toffeinen maku. Miellyttävän hapokas, sopii erityisesti mausteisten ruokien kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...