sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Parmesaani-mozzarellaperunat


Ylemmässä kuvassa perunat menossa uuniin ja alemmassa tulossa uunista. Meillä on ollut koko talven ilo nauttia sellaisesta hienosta palvelusta, että perunanviljelijä on kerran kuukaudessa tuonut perunat, porkkanat, punajuuret ja sipulit suoraan kotiovelle. Todella hyviä isoja perunoita, joita ei kauaa kuori. Tässä poikien yksi lempiohje. Pestään perunat hyvin ja lohkotaan sopiviksi paloiksi. Pyöritellään oliiviöljyssä. Sekoitetaan mausteet noin 6 ruokalusikalliseen oliiviöljyä sopivaksi massaksi. Pyöritellään perunat seoksessa, laitetaan pellille ja ripotellaan päälle mozzarellajuustoa. Paistetaan 200 asteessa noin puolisen tuntia perunoiden koosta riippuen. Varioinnin mahdollisuudet ovat rajattomat, tällä kertaa ei ollut persilijaa eikä pippuria.
  • 8 isoa perunaa
  • oliiviöljyä
  • 2 tl valkosipulirouhetta
  • 3 tl paprikaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl parmesaanijuustomurua
  • 1 dl mozzarellajuustoa
  • (2tl persilijaa)
  • (1 tl cayennepippuria)


4 kommenttia :

  1. Minullakin on perunanviljelijä naapurissa, ensimmäisenä vuotena täällä asuessani hän toi minulle 75 kiloa perunoita talven aikana :) Oli siinä jakamista kun itse syön aika vähän perunoita. Nytkin on vielä kymmenen kilon säkki kellarissa, ihania suuria perunoita. Kaikki perunareseptit tervetulleita ;) Tämä vaikuttaa tosi herkulliselta, pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Ihania herkkuja taas tarjolla täällä. Ihasilin myös noita joutsenia. Todella ihanat nappikuvat. Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  3. Ihanan herkullisen näköinen resepti. Ihan olen kade tuosta kotiinkuljetuspalvelusta. Kelpaisi kyllä meillekin.

    VastaaPoista
  4. Todella hyvä resepti. Tää täytyy muistaa :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...