maanantai 1. huhtikuuta 2013

Persikkainen tiramisu


Eilen oli hiukan jälkiruoka-ajatus hukassa ja tarvikkeita niukanlaisesti. Sovelsin sitten tiramisun ohjetta ja tuli jälkiruoka, josta kaikki kovasti tykkäsivät. Lisäksi yksinkertainen ja nopea. Vatkataan kerma vaahdoksi ja lisätään mascarpone sekä muussatut persikat ja sokerit. Puolitetaan keksit ja kostutetaan ne hiukan persikkaliemellä. Asetetaan jokaiseen annosmaljaan vuoronperään pari kerrosta keksejä ja pari kerrosta kerma-mascarponeseosta.
  • 100g savoiardikeksejä
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tlk persikansiivuja
  • persikan mehua


10 kommenttia :

  1. Ihanan keväiseltä näyttää tämäkin! Mä olen yrittänyt hävittää tänään valkuisia vallan keltuisvoittoisten aterioiden jäljiltä...

    VastaaPoista
  2. Ihania pääsiäisherkkupostauksia!! Olet kyllä taitava loihtimaan noita ihanuuksia... tulee vesi kielelle, vaikka en ole muuta tehnytkään kuin syönyt :))
    Taas muutama hyvä uusi juttu kokeiluun, kiitos resepteistä.
    Kivaa huhtikuuta sinne!

    VastaaPoista
  3. Nämä nopeat jälkiruokaohjeet on aina tervetulleita. Kiitos!

    VastaaPoista
  4. Voi että mitä kaikkia ihania herkkuja täältä löytyy. :) Jään kyllä seurailemaan blogiasi. Piääpä lisätä omaan blogiluetteloon heti. :) Ite kans tykkäis värkätä kaikkia tommosta ihanaa mut jotenkin se aina vaan jää haaveilu asteelle.

    VastaaPoista
  5. Aivan mielettömiä herkkuja oot loihtinut taas pääsiäisen aikaan! Uuh!

    VastaaPoista
  6. Tiramisuaineksista saa ihania annosjälkiruokia.:) Minun piti pääsiäisenä tehdä oikein kunnon tiramisu, mutta jätin myöhemmälle. Ruoanlaitossa kului mahdottomasti keltuaisia, ja oli pakko valkuaisista tehdä marenkia.;)

    VastaaPoista
  7. Mitä ihmettä nuo keksit ovat? Löytyykö mascaronejuusto juustohyllystä? Joskus jää joku ohje toteuttamatta, kun en löydä just sellaista juustoa kuin ohjeessa sanotaan. Olenkin alkanut laittaa melkein kaikkeen suoriksi mozzarellaa;) Juustot kyllä uppoavat minuun kuin kuuma veitsi voihin...

    VastaaPoista
  8. Keksit ovat italialaisia keksejä, jotka ovat ikään kuin kakkutaikinasta tehtyjä, nimi savoiardi ja löytyvät hyvin varustelluista kaupoista keksihyllystä. Voi tehdä myös itsekin, netissä ohjeita. Itse olen ostanut sokosherkusta. Mascarpone löytyy juustohyllystä on sellaisessa pyöreässä rasiassa. Ja Leena kun erehdyt ostamaan kerran mascarponea, voin sanoa, että mikään muu ei enää maistu miltään. Ja on ihan eri asia kuin mozzarella :). Nyt Leena kipi kapi kauppaan.

    VastaaPoista
  9. Just eilen kuolasin timarisun perään kun sitä tehtiin telkkarissa, oi nam! Tiramisu on niiin herkullista! Ja tää sun versio kuulostaa kyllä hyvältä, täytyy varmaan kokeilla :-)

    VastaaPoista
  10. Oi ihanaa jälkiruokaa!:) Tiramisut näyttävät kauniilta valmiina annoksina maljoissa.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...