sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Prosciutto-herkkusienitäytteinen porsaan ulkofile


Meillä on täällä saaressa vain yksi pienehkö kauppa, joten välillä siis joutuu soveltamaan, kun kaikkia tarvikkeita ei ole saatavilla, ei varsinkaan sunnuntaiaamuisin, kun kauppa on kiinni. Niinpä tämäkin ohje on sellainen mitäs meiltä löytyy kaapista -versio. Siivutetaan prosciutto ja pilkotaan herkkusienet, paistetaan pannulla niin, että saavat hyvin väriä, lisätään silputtu kevätsipuli ja mausteet. Leikataan file levyksi, nuijitaan kevyesti, lisätään täyte, pyöritetään rullaksi ja sidotaan sopivasti kiinni. Ruskistetaan filerullan pinta nopeasti pannulla ja paistetaan 175 asteessa paistopussissa kypsäksi noin puolitoista tuntia.
  • reilu kilo porsaan ulkofilettä
  • 1 pkt prosciuttoa
  • 0,5 rasiaa herkkusieniä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • nippu kevätsipulia
  • 1 dl parmesaaniraastetta




8 kommenttia :

  1. Mitä lisää ihmettä sinä olisit tehnyt jos teillä saaressa olisi iso Supermarket?! ;)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen annos, söisin ;D

    VastaaPoista
  3. Komppaan Adrianmeren rouvaa - mitä tuohon enää tarvittaisiin lisää isommasta kaupasta ? :-)

    VastaaPoista
  4. Siis yleensä teen sellaista täytettyä filettä, joss on eri ainekset ja koska kauppa oli kiinni, valittiin sitä mitä kaapista löytyi :) näitä aineksia kyllä löytyy täältä Salestakin ja ovat oikein hyvä yhdistelmä. Mutta siis joskus joutuu soveltamaan, jos on erikoisempia aineksia, eikä viitsi kauempaa lähteä hakemaan. Esimerkiksi mascarponea pitää olla aina varastossa, kun ei täältä saa, onneksi pitkä säilymisaika.

    VastaaPoista
  5. Nam täytyisi yrittää myös toteuttaa joku pyhä...

    VastaaPoista
  6. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
  7. Herkullinen ohje ! Juuri mietin viime viikolla millähän possunfiletä voisi täyttää, tästä sain hyvää vinkkiä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...