perjantai 12. huhtikuuta 2013

Yrttikuorrutteinen lohi


Tämän ohjeen olen aikoinaan napannut jostain lehdestä ja todennut hyväksi. Tuo seos ei ole kovin voimakasta eli jos haluaa enemmän makua, voi lisätä vaikkapa sitruunapippuria tai chiliä. Maustetaan lohi suolalla. Laitetaan muut aineet vehnäjauhoja ja kananmunaa lukuunottamatta tehosekottimeen ja jauhetaan tasaiseksi seokseksi. Kaadetaan yrttiseos, jauho ja rikottu kananmuna kukin omalle lautaselleen. Kastetaan lohipala ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi yrttiseokseen. Taputellaan kalan päälle loppu yrttikuorrute. Kypsennetään uunivuoassa 175 asteessa 30 minuuttia.
  • 800 g lohta
  • 1 tl suolaa
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 dl tuoretta persilijaa
  • 3 paahtoleipäpalaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna


8 kommenttia :

  1. Selailin taas tässä reseptejäsi - tekis mieli kokeilla niiiin montaa. MYös tätä. Tosi usein savustellaan lohi, joten hiukka alkaa kyllästyttää.
    Rentoa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Tosi herkullista varmasti :)

    VastaaPoista
  3. Lohi on niiiiin hyvää :) NAM !

    VastaaPoista
  4. Näyttää kyllä tosi hyvältä. Harmikseen itse tulee tehtyä niin vähän kalaa, että pitäisi kyllä petrata siinnä ja paljon.

    VastaaPoista
  5. Nami:) Lohi on minulle harvinaista herkkua kun asun täällä,jossa se on aika tyyristä mutta kesällä Suomessa syön sitä sitten ahkerasti:)

    VastaaPoista
  6. Voi ei, ei tule mitään, täällähän tulee aivan tolkuton nälkä...:)

    VastaaPoista
  7. Yrttikuorrutettu lohi on hyvää. Ei olekaan tullut aikoihin tehtyä.

    VastaaPoista
  8. Herkkua! Itse kyllä oikaisen tässä mutkat suoriksi ja käytän vaikka sitruunapestoa, mutta en olekaan ruokablogisti;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...