keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kanankoipia ja artisokan sydämiä


Viime päivien vapaa-aika on kulunut kilpailureseptejä suunnitellessa, niistä lisää myöhemmin. Tässä kuitenkin kovasti herkullinen kanaresepti, joka on alunperin otettu jostain ulkolaisesta blogista, mutta on muutettu matkan varrella omaan suuhun sopivaksi. Erittäin herkullinen ohje, jota kyllä kannattaa kokeilla.
  • 4 kanankoipea
  • 1 tlk artisokan sydämiä
  • 3 isoa punasipulia
  • 2 tl Dijon sinappia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • ripaus basilikaa
  • ripaus timjamia
  • ripaus rakuunaa
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa ja pippuria
Laitetaan paloitellut sipulit ja artisokat vuoan pohjalle. Kanat asetellaan vihannesten päälle. Sekoitetaan sinappi, mausteet sekä öljy, etikka ja valkoviini. Levitetään seos kanojen päälle, ripotellaan päälle hiukan suolaa ja mustaa pippuria. Kypsennetään 180 asteessa noin tunnin ajan. Levitetään välillä paiston aikana kastiketta kanojen päälle.

9 kommenttia :

  1. Oi ihanaa artisokkaa :). Nyt menee tovi kun saan katsottua sinun aiemmat postauksesi, siitä on aikaa kun viimeksi blogeja olen katsellut. Sinun blogistasi saa aina niin ihania reseptejä ja hyviä vinkkejä omaan ruuan laittoon:)

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Taidankin kokeilla on ihan tällä viikolla.

    VastaaPoista
  3. Hyvältä vaikuttaa!

    Oi jospa joskus muistaisin jotain näitä herkkureseptejäsi kun olen kaupassa ihmettelemässä mitäs sitä nyt söisi.

    VastaaPoista
  4. Kuulostaapa herkulliselta. Olen hyvin keskittynyt näihin kanaruokiin ja viimeisin suosikkimme onkin ystävältä saata slaavilaisen kanan ohje, jossa ei smetanaa säästellä.

    VastaaPoista
  5. Pakko myöntää että en ole koskaan maistanut artisokan sydämiä. Mieheni juuri eilen kysyi että millaiselta ne oikein mahtaa maistua. Ehkä tässä on juuri se resepti jolla teen meidän taloudelle artisokan sydämet tutuiksi! :)

    VastaaPoista
  6. Herkullista päivää!

    VastaaPoista
  7. artisokka on herkkua

    VastaaPoista
  8. Vesi tuli kielelle;)
    Olen käyttänyt artisokkaa vain salaateissa, mutta pitääkin kokeilla myös tuollaista käyttöä, varmasti hyvää.

    VastaaPoista
  9. Vaikuttaa tosi hyvältä!:) Onkin aikaa, kun on tullut artisokkia ostettua/käytettyä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...