keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Lempeät lohimedaljongit ja remoulade


Kesäisen päivän kalainen ruoka. Sekoitetaan marinadin ainekset ja levitetään medaljongien päälle, paistetaan molemmin puolin kypsäksi pannulla ja nautitaan remouladen kera. Juomaksi chileläinen Tarapaca Reserva Chardonnay, joka on runsas ja täyteläinen valkoviini. Viinin hedelmäisyys ja hapokkuus ovat hyvin tasapainossa. Tämä eksoottisen hedelmäinen ja pirteä viini sopii erinomaisesti paistettujen ja grillattujen kalaruokien kanssa.
Marinadi:
  • 3 rkl HP-kastiketta
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl sitruunanmehua
  • sitruunapippuria
  • mustapippuria
  • suolaa
Remoulade:
  • 2 dl majoneesia
  • 1 prk smetanaa
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 punasipuli silputtuna
  • 1 rkl rakuunaa
  • 1 rkl ruohosipulia
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 valkosipulin kynsi puristettuna
  • tiraus sitruunanmehua


11 kommenttia :

  1. Tää ohje tuli niin oikeeseen hetkeen ,kiitos ! Just mietin miehelle synttäri ateriaa sillai romanttisesti ja kalahan on aina hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Vesi täs kielelle herahtaa, paistettu lohi Nam!! Ja terveellistä! Ei kyl kohta ajo-kamat päälle mehdu kun näitä herkkuja maistelee - muutenkin aina talvenaikana pääsevät kutistumaan - outoo materiaalia.. ;)

    VastaaPoista
  3. Nam! Taas tuli nälkä kun täällä piipahti. :)

    VastaaPoista
  4. Niin hyvän näköistä. nami

    VastaaPoista
  5. Tämä tulee meille piristämään kalaruokavalikoimaamme: Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Tuo remoulade onkin jäänyt minulta unholaan,kiitos vinkistä ! Käyttöön...

    VastaaPoista
  7. Nami,oikein odotan että pian pääsen Suomeen syömään lohta...täällä se on kallista ja muutenkin kaukaa roudattu.

    VastaaPoista
  8. I do not quite understand the ingredients, but this dish looks wonderful to me!
    I love fish of all kinds!!!
    Have a great day and a lovely weekend!

    Hugs from South

    Bia
    www.biaviagemambiental.blogspot.com

    VastaaPoista
  9. ♥ nam, miten herkullisen näköistä!!

    VastaaPoista
  10. Näyttää kyllä niin hyvältä, että voi sentään:) Kalaa tulee syötyä ihan liian harvoin vaikka lohi olisi kyllä niin hyvää.

    VastaaPoista
  11. Tiina31/5/13

    Laitettiin (passiivi siis tarkoittaa miestäni ;))ruodoton filee uuniin ja muuten tehtiin ohjeiden mukaan marinadi ja remoulade -kastike. Kyllä vei kielen mennessään. Mä niin rakastan näitä sun lohireseptejä!!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...