lauantai 25. toukokuuta 2013

Reposaaren VPK-talo

Pieni mainospala tähän väliin. Jos olet miettimässä juhlia ja juhlapaikkaa, on Reposaaren VPK-talo yksi oiva vaihtoehto. Reposaaren VPK-talo on valmistunut vuonna 1901 ja sijaitsee Kirkkokadun ja Amiraalinkadun kulmassa. Talossa on aikoinaan pidetty tanssiaisia, toiminta- ja harjoitusiltoja sekä perhejuhlia. Edelleenkin talo on suosittu juhlapaikka. VPK-talo on sisältä yksinkertaisen kaunis vaaleine väreineen ja vanhoine kalusteineen ja sitä voi vuokrata juhlatilaksi täältä. Kauniimpaa juhlapaikkaa saa hakea. Jos kyseessä on häät on Reposaaressa myös pieni kaunis kirkko. Reposaaren kirkko on norjalaistyylinen tunturikirkko. Kirkko valmistui 1876, ja vihittiin tuolloin käyttöön. Kirkko soveltui aluksi vain kesäkäyttöön, talvikäyttöön sopivaksi se muutettiin 1902. Sitä korjailtiin myös 1906, jolloin sinne asennettiin myös Felix Frangin maalaama kaunis alttaritaulu. Kirkko on muodoltaan kuusikulmainen ja sen kellotapuli on kahdeksankulmainen. Kirkon suunnittelijaa ei tunneta, sen piirustukset tilattiin aikoinaan Tukholmasta. Kattomaalauksista on vastannut professori Lennart Segerstråle, joka maalasi ne 1928. Kirkon urut on hankittu 1940, ja ne ovat 11-äänikertaiset. Kirkko on nykyään suosittu nähtävyys sekä vihkimiskirkko. Kesäaikaan kirkossa on vihkimisiä jatkuvasti ja teiden varsilla paljon hääopasteita eli rakkausmerkkejä, kuten kuopus asian ilmaisee.

18 kommenttia :

 1. Kauniit ja tyylikkäät puitteet juhlimiselle. Tuohon saliin mahtuu isompikin joukko, katto korkealla ja seinät lavealla :)

  VastaaPoista
 2. Meidät on vihitty Reposaaren kirkossa :) On tosi intiimi ja kaunis kirkko.

  VastaaPoista
 3. Tätä rakennusta en ennestään tuntenutkaan. Kiitos infosta, katselen kesällä ulkoa päin. Kirkko sen sijaan on tuttu ja aivan ainutlaatuinen arkkitehtuuriltaan. En ole Norjassakaan nähnyt vastaavaa, siellä olevat sauvakirkot ovat vanhempia.

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja tyylikäs sali.♥

  VastaaPoista
 5. Mikäpä olisi tuolla juhliessa, kaunista.
  XX

  VastaaPoista
 6. Hieno on haussi, kiitoksia vihjeestä. Mikäpä olisi tuolla juhliessa:)

  VastaaPoista
 7. Voih, mitä ajatonta tyylikkyyttä. Yksinkertaisesti kaunis.

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis juhlapaikka.♥

  VastaaPoista
 9. Aloitin uuden kesäaiheisen blogin, käy kurkkaamassa jos kiinnostaa: http://kesainen.blogspot.fi/

  Kirjoittelen kyllä vanhaankin blogiin, mutta ajattelin että olisi kiva aloittaa tuollainen blogi missä voisi höpötellä kaikkea kesästä, suunnitella kesää ja kertoilla kesäkuulumisia :).

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis paikka. Ihanaa sunnuntaita Sinulle.

  VastaaPoista
 11. Kylläpä onkin hurmaava tila!

  VastaaPoista
 12. Vierailin viime kesänä Reposaaressa ja pistäydyin myös kirkossa. Paikalla oli opas, joka kirkkoa ja urkuja ihastellessani soitti meille Reposaari-hymnin. Jostain syystä tuo elämys oli niin voimakas, että liikutuin samantien kyyneliin asti. Hieno ja unohtumaton hetki :)

  VastaaPoista
 13. Oikein ihastuttava paikka!

  VastaaPoista
 14. Näyttää ihanalta! Reposaaressa on muutenkin tosi kaunista!:)

  VastaaPoista
 15. Onpas kaunis paikka, kerrassaan ihanat värisävyt!

  VastaaPoista
 16. Nimetön6/8/13

  Ihana paikka! Kuinkahan paljon väkeä tuonne mahtuu juhlimaan?

  VastaaPoista
 17. Nyt en kyllä ihan tarkkaan muista, että kuinka paljon väkeä on enimmillään siellä ollut, mutta pääsaliin mahtuu aikamoinen joukko ja sitten on vielä sellainen sivutila mihin saa kolme isoa pöytää. Lenita tietää kaikista asioista tarkemmin, yhteystiedot tuolla linkissä :).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...