keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kuningattaren vispipuuro


Meillä on menossa jokakesäinen paikat kuntoon juhannukseksi teema. Myös jääkaappi on saanut oman osansa hyvin perusteellisesti ja eilen onkin sitten nautiskeltu kaikkia jääkaapin perukoilta löydettyjä aineksia. Tein pojille vispipuuron kaikista hillonlopuista ja se teki kauppansa sangen nopeasti. Ja kun kerran oli kyseessä tällainen kuningatarhilloinen versio, niin lisäsimme vielä hiukan kermavaahtoa ja marenkeja koristeeksi.
  • 2 litraa vettä
  • 3 dl mannasuurimoita
  • ripaus suolaa
  • 4 dl hilloa (mansikka, mustikka, vadelma)
  • ruokosokeria sopivasti

14 kommenttia :

  1. Herkullista. Muistui heti mieleeni pakasteen mustaviin imarjat. Niistä on keitettävä puuroa.

    VastaaPoista
  2. Äsken juuri katselin toisessa blogissa vispipuuroa, ja ajattelin, että pitäisikö puuron muodossa vähentää vähän pakastimesta marjoja. Olisihan tuo hyvää pitkästä aikaa.:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä. Poika juuri kyseli että miksei meillä ole koskaan vispipuuroa nykyään. Täältä ei saa puolukoita helposti mutta Ikeasta puolukkahilloa. Karpaloita sen sijaan saa kaupasta voiskohan sen vispipuuron tehdä niistäkin...

    VastaaPoista
  4. Oi kun ihanaa. Taidanpa keittää.

    VastaaPoista
  5. Just nyt alko tekee mieli visparia - nam!!

    VastaaPoista
  6. Vispipuuro on ihanaa. Harvoin teen itse, kun äitini aina välillä tekee sitä ja pyytää minut aina paikalle, kun tietää kuinka tykkään tästä herkusta.:)

    VastaaPoista
  7. Marjapuuro on hyvää, mutta en ole koskaan tehnyt sitä muuta kuin puolukoista tai punaisista viinimarjoista.
    Tämä sekametelimarjapuuro kuulostaa hyvältä, täytyy myös tyhjentää pakastin. Kiitti ideasta.

    VastaaPoista
  8. Pitäis tehdä sama operaatio itselläkin. Kiitti vinkistä.

    VastaaPoista
  9. Wow!!!
    It's wonderful for a day like today!
    A big hug

    Bia
    www.biaviagemambiental.blogspot.com

    VastaaPoista
  10. Meillä aina vain kans puolukat olleet käytössä, pitäis irrota kaavoistansa :D Ja kuinka ihana kuva.

    VastaaPoista
  11. Tulen tänne aina kuin ruokapöytään, mitähän hyvää tänään saadaan :) Vispipuuro on herkullista varsinkin jos se tarjoillaan noin kauniisti. Puolukkalinjalla minäkin olen aina ollut, mutta taas silmät avautuivat.

    VastaaPoista
  12. Sussi: Teen itse vispipuuroa millon mistäkin, välillä laitan eri marjoja kaikki käy, välillä taas hilloa ja myöskin tosi hyvää tulee erilaisista lasten soseista kuten mangosta, sitä vaan pitää olla useampi purkki, jotta maistuu.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...