sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Lusikkaleivät


Juhannuksena on leivottu hieman surullisissa tunnelmissa. Pappani hautajaiset olivat tänään. Siunaustilaisuus oli kaunis ja haikein mielin hyvästelimme pappan. Paljon kauniita muistoja jäi jäljelle.


Niin kauan kuin muistan, olen tehnyt lusikkaleipiä tällä samalla hyvällä ohjeella, suklaisessa versiossa korvaan puoli desiä vehnäjauhoja samalla määrällä kaakaojauhoa. Voi kiehautetaan miedolla lämmöllä, kun vaahto laskee, kaadetaan voi kulhoon. Lisätään sokeri ja annetaan seoksen jäähtyä. Sekoitetaan tasaiseksi ja lisätään loput aineet. Seoksen pitäisi olla sopivan kiinteää, jos jauhoja on liian vähän lusikkaleivät leviävät uunissa. Taikina painellaan lusikan pesään, paras lusikka on vanha syväpesäinen pikkulusikka. Leivät paistetaan 180 asteessa 12-15 minuuttia ja jäähtyneiden leipien väliin laitetaan hilloa. Jos leipiä pidetään uunissa liian kauan tulee niistä kovia. Lopuksi lusikkaleivät kieritellään sokerissa.
  • 200g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1,5 tl soodaa
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • väliin omenahilloa tai vadelmahilloa


6 kommenttia :

  1. Kovasti voimia ja lämmin osanotto. Rakkaan menettäminen on aina kova paikka :(

    VastaaPoista
  2. Lämmin osanottoni papan poismenon johdosta sinulle Sarppu.

    Lusikkaleipäsi näyttävät suussasulavilta - ja taatusti ne sitä ovatkin!

    VastaaPoista
  3. Lämmin osanotto. Onneksi muistot säilyvät...

    Lusikkaleipiä ei ole tullut tehtyäkään aikoihin... nyt tekisi oikeastaan mieli:)

    VastaaPoista
  4. Lämmin osanotto ja voimia!

    Lusikkaleivät ovat herkullisia.

    VastaaPoista
  5. Surullisia uutisia, mutta onneksi meille jää muistot! Voimia sinulle!

    Ihanan näköisiä lusikkaleipiä, taidan laittaa lapset leipomaan niitä tuleviin rippijuhliin...

    VastaaPoista
  6. Ihana suussasulava perinteinen pikkuleipä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...