tiistai 18. kesäkuuta 2013

Omasta pihasta vihreää


Muutaman viikon ajan on voinut napostella vihreää omasta puutarhasta. Varsinkin oregano ja minttu ovat villiintyneet rehottaviksi puskiksi. Viimevuotiset ruohosipulit ja persilija ovat myös jo syötäviä. Salaatti on vasta tulollaan. Kasvihuoneessa on komeita tomaatin raakileita kypsymässä, kyllä kesä on ihana.
7 kommenttia :

 1. Sarppu, koska lopetin kasvimaan ja päätin istuttaa yrtit ruukuissa ettei tarvitse kitkeä eikä kärsiä etanoista, sain uuden 'riesan', joka on tosin suloinen: Kurre käy peuhaamassa yrttiruukuissani. Puolet isosta, laakeasta persiljasadosta jo katosi. Nyt ruukku on viety alapuutarhan pöydälle ja basilikat ja rucolat sekä tillin nostan yöksi sisälle. Minusta ei ole oravien häätäjäksi...

  Persiljasi on mahtavaa, mutta minä aloitin reissumme takia niin myöhään, eikä mitään esikasvatusta tänä vuonna.

  VastaaPoista
 2. Minttu on ihana yrtti, mutta on alkanut vallata mun koko yrttimaan, omia salaatteja täälläkin odotetaan kuin kuuta nousevaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa on hakea yrttejä ulkoa ruoanlaittoon. Minttu on hirmuisen kova leviämään. Sitä saa aina vähän olla hillitsemässä, ettei vie muilta kasvutilaa. Piparjuuren istutin viime vuonna varmuuden vuoksi maahan upotettuun paljuun, kun sanovat, että sitäkin on muuten kohta kaikkialla. Ilmat saisi jo taas lämmetä ja aurinko paistaa, niin jaksaisi kaikki taas paremmin kasvaa ja tomaatit kypsyä.:)

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on maiskuteltu vihreillä. Minttu valtaa alaa itselleen turhan ahnaasti ja nyhdänkin surutta osan kasvustaan tunkiolle aloittamaan uutta kasvua:) Oregano ja ruohosipuli löytyvät viereltänsä yrttipenkistä ja sitruunamelissa, joka ihmeen kaupalla on selviytynyt talven yli jälleen kerran. Uutena tuttavuutena ruukkuun pääsi sitruunatimjami, nam! Rakuuna huitelee kohti poutapilviä!! Uusien perunoiden kanssa on viskelty grilliin parilalle muhimaan sekalainen silppu vihreää ja kyllä on hyvää. Omaa salaattia saa vielä tuokion odotella. Jostain kumman syystä lähti kovin heikosti kasvamaan. Pinaatti sensijaan nostelee terhakkaana kasvuaan. Täällä koko väen yksi kesäherkku on perinteinen pinaattikeitto.

  Nyt kurkistelen rauhassa taas monen postisi verran herkkua.

  Mukavaa ja herkullista juhannusviikkoa sinne!!

  VastaaPoista
 5. Oregano jaksaa täälläkin vuodesta toiseen ilostuttaa (ja vihastuttaa leviämisellään). Tänä vuonna ostin myös mintun, joten toivottavasti siitäkin on iloa.
  Muuten kasvimaalla on ollut tosi hiljaista, kunnes eilen - kylvettyäni sitä edellisenä päivänä porkkanat &persiljan uudelleen - huomasin alkuja. Saattaa siis olla harvennettavaa. Tais vaan alkukesän pitkä kuuma&kuiva-kausi pitkittää itämistä.
  Mut hauska on käydä omalta pihalta napsimassa yrttejä ruokiin :) Se on kesää se!

  VastaaPoista
 6. Omat vihreät on kätevä juttu!

  VastaaPoista
 7. Tuo oregano on meilläkin todella riehaantunut. Tänä vuonna istutin paria erilaista minttua kasvilaatikkoon. Eivät leviä ihan koko puutarhaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...