maanantai 17. kesäkuuta 2013

Sipulinen kana valkoviinikastikkeessa


Herkullinen kanakastike, jonka valmistaminen käy nopsakasti isolla kannellisella pannulla. Pyöritellään kananpalat suolassa ja sitruunapippurissa, paistetaan öljyssä kypsäksi. Suikaloidaan porkkanat ja sipulit, kuullotetaan öljyssä sopivasti ja lisätään kanojen kaveriksi. Lisätään valkoviini sekä laakerinlehti ja keitellään pannussa kansi päällä, kunnes porkkanat alkavat olla kypsiä ja liemi mennyt jonkin verran kokoon. Lisätään situunanmehu, kerma ja creme fraiche, kuumennetaan ja tarkistetaan maku.
  • 2 pkt maustamattomia kanasuikaleita
  • öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 0,5 pkt baby porkkanoita
  • 3 kevätsipulia
  • reilusti ruohosipulia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 prk ruokakermaa
  • 1 prk creme fraichea
  • 1 rkl sitruunanmehua


8 kommenttia :

  1. Mahtaapi olla herkullista.
    Kesäisiä päiviä!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpi herkulliselta...!

    VastaaPoista
  3. Oi, kiitos reseptistä, näyttää hyvältä...

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää! Taidan ottaa reseptin talteen,

    VastaaPoista
  5. Hyvän oloinen resepti ja tuollaisilla reilummilla juureksilla/vihanneksilla! Suotta tulee aina pilkottua pienemmäksi...

    VastaaPoista
  6. Kiva ohje. Ranskankerma antaa kastikkeisiin hyvän maun.:)

    VastaaPoista
  7. Namskis... Ihana kesäinen ohje <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...