sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Voileipäkakku


Hautajaisten voileipäkakku oli todella iso ja aineksia meni iso kasa. Tein kahta erilaista täytettä ja yhdistelmä oli tosi hyvä. Tämä meni siis soveltamisen puolelle ja kakusta tulikin ihan omanlaisensa mutta oikein toimiva versio. Ensimmäisessä täyteessä, jota tuli kahteen kerrokseen on 900g ohuen ohuita palvikinkkuja suikaloituna pieniksi paloiksi, 1/3 prk amerikan suolakurkkuja tehosekoittimessa muussattuna, 2 rasiaa yrttimaustettua tuorejuustoa sekä 2 purkkia creme fraichea. Toisessa täytteessä, jota tuli yhteen kerrokseen, on kolme paprikaa tehosekottimessa muussattuna, suurimman liemen valutin pois, muutamia kevätsipulin varsia muussattuna, purkki ruohosipulista tuorejuustoa, purkki creme fraichea ja saman verran majoneesia. Koska täytteet olivat kohtuu veteliä, kostutin ainoastaan päällimmäisen kerroksen leivät maidolla, sillä tein kakkuosan jo edellisena iltana, koristelun tein vasta tarjoamispäivän aamuna. Kakun pinnalle tuli 4 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa sekä kaksi purkkia smetanaa. Lisäksi koristeina oli salaattia, viinirypäleitä, kirsikkatomaattia, persilijaa ja kinkkusiivuja. Leipää kakkuun kului kolme isoa grahampaahtoleipäpakettia. Reunat leikkasin leipäpaloista pois.


8 kommenttia :

 1. Kiitos ohjeesta, tykkään tehdä voileipäkakkuja ja kiitos näistä monista ohjeista joita täällä on ollut!
  Osanottoni, on niin surullista kun nämä vanhimmat sukupolvet lähtevät pois!

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis kakku, tykkään tuosta runsaasta keskuksesta. Osanottoni minunkin puolestani, minä olen jo lähes kaikki sukuni minua vanhemmat saattanut pois; se on haikeaa ja jollakin tavalla myös vanhentaa, kun siirtyy sinne vanhimpien joukkoon porras portaalta...

  VastaaPoista
 3. Huhh, kuinka kaunis kakku, ihana:)

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen kakku, kiitos ohjeesta, tämänkin poimin rippijuhlavalmisteluihin.

  On aina niin surullista kun saattaa rakkaan ihmisen täältä pois, mutta onneksi meille jää hyvät ja kauniit muistot.

  VastaaPoista
 5. Etenkin satakuntalaisten pöytien ehdoton kunkku, joka sopii hautajaisista häihin. Äiti tilaa vieläkin voileipäkakun kylän pitopaakarilta kun saavumme...ja makean kakun vielä päälle;)

  Hyvin näyttävä ja erinomaiset kuvat!

  VastaaPoista
 6. Näyttää (ja taatusti maistuu) tosi herkulliselta.
  Voi, siitä on ainakin 20 vuotta kun tein itse myös voileipäkakut kaikkiin juhliin ja myös kavereillekin tilauksesta. Nyt en saisi aikaseksi mitään.

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis kakku, tykkään kun voileipäkakku on runsaasti koristeltu. Vaikka yksinkertaisessakin on puolensa. Itse teen molemmilla tavoilla tilanteesta riippuen :)

  VastaaPoista
 8. Upea kakku, ja mahtavan kokoinen. Voileipäkakku päihittää kahvipöydässä jopa täytekakun, ainakin meillä päin, vaikka makean perään ollaankin.:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...