lauantai 1. kesäkuuta 2013

Ylioppilaskakku




Sain mukavaan tehtävän leipoa tuoreelle ylioppilaalle pari ylioppilaskakkua. Tämä kakku on tehty kahteen sokeritaikinakakkupohjaan. Täytteenä on vadelmamousse ja mustikkamousse, päällä sokerikreemi ja sokerimassakuorrute, koristeena marsipaania, Mariannerakeita ja marenkeja sekä kermapursotuksia. 
Sokerikakkupohja:
  • 5 munaa
  • 1 teemamukillinen sokeria
  • 1 teemamukillinen vehnäjauhoja 2/3 sekä perunajauhoja 1/3
  • 2 tl leivinjauhetta
Mielestäni tämä on näppärä ja toimiva resepti. Huoneenläpöiset munat vatkataan sokerin kanssa tukevaksi vaahdoksi ja lisätään kuivat aineet sihdaten joukkoon. Itse vatkaan ainekset vatkaimella nopeasti sekaisin, toiset sekoittavat varovasti lastalla. Kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kakkupohja paistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia.  Näitä siis kakussa kaksi kappaletta.


Mustikkamousse:
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk vaniljarahkaa
  • 0,5  prk Maribel mustikkahilloa
  • tilkka vettä
  • 2 liivatelehteä
Vadelmamousse:
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk vaniljarahkaa
  • vadelmahilloa
  • 2 rkl vadelmalikööriä
  • tilkka vettä
  • 2 liivatelehteä
Vatkataan kerma vaahdoksi ja lisätään rahka. Liotetaan liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia ja sulatetaan ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisätään jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten kermarahkaseokseen, maustetaan hillolla, liköörillä sekä tarpeen mukaan sokerilla.
Sokerikreemi:
  • 250 g voita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 8 dl tomusokeria
  • (2 rkl vettä)
Sekoitetaan huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisätään sokerit osissa hyvin vatkaten. Jos seoksesta tulee paksuhkoa, lisätään hiukan vettä, jotta levittäminen onnistuu helpommin. Kreemiä voi myös lämmittää hetken mikrossa, mikäli se on kovin jäykkää. Sokerikreemi levitetään kakun päälle ennen sokerimassakuorrutteen laittamista. Sokerimassa kannattaa kaulita tomusokerin päällä ja siirtää paikoilleen kaulimen avulla. Musta nauha on marsipaanista. Koristeet ovat kiinni pikeerillä. Pursotukseen on käytetty 3 dl vispikermaa, johon on vatkaamisen yhteydessä lisätty 1,5 rkl vaniljakreemijauhetta, joka jämäköittää vaahtoa.



6 kommenttia :

  1. Uskomattoman kaunis, tyylikäs kakku! Ja ohje kertoo, että kakku varmasti maistuukin taivaalliselta!

    VastaaPoista
  2. Tosiaankin on taas niin pettämättömällä tyylillä tehty!

    VastaaPoista
  3. Aivan kertakaikkisen upea kakku!

    VastaaPoista
  4. Todella mahtava kakku! Olet taitava leipuri, kuten myös taitava valokuvaaja. :)

    VastaaPoista
  5. Ihana koristelu taas kerran! Ei ole tullut itselle mieleen käyttää marenkeja koristelussa, kiitos vinkistää :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...