maanantai 29. heinäkuuta 2013

Aurinkoinen nektariinipiirakka


Käytän usein tätä samaa piirakkapohjaa, joka on mielestäni nopea ja reilu eli siis tarpeeksi paksu. Tällä kertaa täytteenä todella kypsiä nektariineja, persikkakin sopii ihan yhtä hyvin. Pääasia, että hedelmät ovat kunnolla kypsiä. Sulatettuun voihin sekoitetaan muut aineet ja taikina levitetään piirakkavuokaan. Leikataan nektariinit kuorineen lohkoiksi ja levitetään pohjan päälle. Sekoitetaan appelsiinin mehu, sokeri sekä likööri ja levitetään tasaisesti nektariinien päälle. Kuorrutuksen avulla nektariinit säilyvät mehevinä. Paistetaan 180 asteessa kypsäksi.
Pohja:
  • 200 g voita sulatettuna
  • 1,5 dl sokeria
  • 6 dl jauhoja
  • 1 iso kananmuna
  • 2 tl kanelia
Täyte:
  • 5-6 nektariinia
  • 3 rkl appelsiinin mehua
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl persikkalikööriä

5 kommenttia :

  1. Kuulostaa ja näyttää vallan namilta!

    VastaaPoista
  2. Teillä on melkein samat herkut kuin meilläkin :) Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää kokeilla nam!

    VastaaPoista
  4. Ihana työkaverini oli tehnyt piirakan ja totesi, että appelsiininmehua oli ohjeessa selvästi liikaa :) olin kirjoittanut vahingossa väärän määrän, nyt korjattu, kiitos hyvästä huomiosta.

    VastaaPoista
  5. :)

    Oli muuten työläs kirjautuminen lukijaksi - 5. kerta onnistui! Kämmäri...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...