perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mitä kokkaisit tällaisesta kalasaaliista?
Minulla menisi kyllä hiukan sormi suuhun. Tässä vain pieni raapaisu paikallisen Ponta Delgadan kalatorin tarjonnasta. Yhtenä päivänä katselimme valtavan tonnikalan paloittelua ja tutkiskelimme toinen toistaan mielenkiintoisempia kalapöytien antimia. Niin paljon kauniita muotoja ja värejä, ettei oikein kaloiksi tunnistakaan.

12 kommenttia :

 1. Minä jo ajattelin että pitääkin lähteä Reposaareen kalareissulle jos sieltä tuollaisia saa! :) Mutta ei tainnutkaan olla ihan kotimaasta.

  VastaaPoista
 2. Mä ihmettelin ihan samaa, että mitä kumman kaloja teillä uiskentelee!

  VastaaPoista
 3. Katsoin jotain kokkiohjelmaa Espanjasta ja kaikki kalaruuat tehtiin aika samalla ohjeella. Oliiviöljyä paljon pannuun. Kala kokonaisena siihen paistumaan näemmä kovalla lämmöllä, suolaa pippuria, valkosipulia, valkoviiniä ja jotain lehtipersiljaa tms. päälle koristeeksi.:) Mä en oikein kestä lautasella kokonaista kalaa, mutta voihan ne varmaan fileoidakkin!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hmm....näistä riittäisi ruokaa pienelle nälkäiselle kylällekin!

  VastaaPoista
 5. Kokonaisina grillaisin sen jälkeen kun olisin vatsan (kalan siis)täyttänyt yrteillä ja valkosipulilla...

  VastaaPoista
 6. Ihanan erilaista! Mitäs paikalliset tekee? Kalahallit on kyllä parhaita matkailukohteita missä päin maailmaa vaan, meikän mielestä voittaa museot mennen tullen!

  VastaaPoista
 7. Paikalliset kyllä tarjosivat aika paljon kalaa kokonaisena ja tosiaan täytettyjä versioita myös saatavana. Markettien kalatiskeillä puolestaan oli paljon erilaisia versioita mm. valmiiksi leivitettynä ja siivutettuna. Olen kyllä samaa mieltä siinä, että kalatiski voitti sotamuseon mennen tullen, mutta miesväki taitaa olla eri mieltä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaiseen tuorakulttuuriin Arozit sijoittuu, onko ihan omaansa vai portugese?

   Poista
  2. *ruokakulttuuriin :)

   Poista
 8. Olis kyllä melko hämmentävä kalasaalis tällainen :D Grillaisin minäkin kokonaisena, nam ja joku ihana kalapatakin näistä syntyisi :)

  VastaaPoista
 9. Erinomainen kalakuvasarja, hyvää työtä. Kala on yllättävän kuvauksellinen kohde!

  VastaaPoista
 10. Kalapöytä pikkaisen värikkäämpi kuin täällä meillä kotimaassa.:) Savustettuna nyt ainakin toimii kala kuin kala.:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...