perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mustikkainen kanaburgeri


Nämä tekevät kauppansa niin, ettei tarvitse kahta kertaa käskeä syömään. Hiukan vaatii vaivaa, mutta makunautinto on kyllä sen arvoinen. Joskus olen jostain lukenut mustikan ja Dijonin yhteensopivuudesta ja onhan se ollut pakko testata. Pihvi mielestäni vaatii kaveriksi BBQ-kastikkeen makunsa ja myös ulkonäkönsä puolesta, mikäli tarjoaa pihviä vaikkapa kermaperunoiden kera. Eli pihvi alle ja kastiketta päälle. Pihvin ja kastikkeen lisäksi hampurilaisessa on vain tomaattia ja salaattia. Myös sitruunankuorella ja basilikasilpulla maustettu majoneesi sopii burgeriin mainiosti. Tällä kertaa sitä ei kuitenkaan ollut ja hyvin maistui silti. Tästä määrästä tulee 4 isoa burgeripihviä. Tämän tuotteen miinukset ovat sangen musta suu ja pakollinen haarukan sekä veitsen käyttö syödessä.
Mustikkainen kanapihvi:
  • 500g broilerin jauhelihaa
  • 1,5 dl mustikoita
  • 2 tl valkosipulitahnaa 
  • 4 tl sitruunanmehua
  • 3 tl Dijon sinappia
  • 0,5 dl maustettua korppujauhoa
  • 0,5 tl suolaa
  • mustaapippuria


Mustikkainen BBQ-kastike:
  • 1 l mustikoita
  • 0,5 dl ketsuppia
  • 0,5 dl ruokosokeria
  • pieni sipuli pilkottuna
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 tl balsamicoa
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • pippurisekoitusta
  • suolaa
Tämä on myös kokeilujen tulos ja jollain toisella kombinaatiolla saa varmasti vielä maukkaampaa, mutta tykkäämme tästä. Sopii myös sellaisenaan lihan lisukkeksi ja grillatessa osan voi käyttää ennen grillausta marinointiin ja loput laittaa grillatun lihan päälle. Sekoitetaan ainekset kattilassa ja keitellään hiljalleen välillä sekoittaen 30-45 minuuttia kunnes seos sopivan paksua. Itse pidän siitä, ettei ole kovin löysää, on helpompi käyttää. Ja chilin ystävät tietysti heittävät mukaan parhaaksi katsomansa lisäykset.


4 kommenttia :

  1. Mielenkiintoinen resepti! Tämä kyllä täytyy testata, koska hampparit kotikutoisina uppoaa aina :)

    VastaaPoista
  2. Onpa monta erilaista mustikkareseptiä! On hyvä, kun suomalaisesta marjasta on moneksi. Hauskoja ja yllättäviäkin maku/aines yhdistelmiä. Jossain lehdissä oli mustikkasinappikin ohje. Ei ku metsälle!

    VastaaPoista
  3. Tosi jännä ohje! Pidän itseäni kovinkin kekseliäänä kokkina, mutta ei olisi _ikinä_ tullut mieleen laittaa mustikoita BBQ-kastikkeeseen. Ihan mielenkiinnosta on melkein pakko kokeilla! ;D

    VastaaPoista
  4. Ohhoh, nyt mentiin vielä askeleen radikaalimmaksi. Vesi tulee silti kielelle! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...