Hiukan on vanhaa ohjetta tuunattu ja tuloksena makea mustikkainen piirakka. Parhaimmillaan heti pian leipomisen jälkeen tai sitten melko suoraan pakkasesta. Sulatettuun voihin sekoitetaan muut ainekset ja jätetään sivuun vajaa kolmasosa taikinasta. Pohjataikinaan lisätään smetana sekä muna ja taikina levitetään leveäreunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Täytteen ainekset ilman mustikoita sekoitetaan nopeasti keskenään. Tarkistetaan täytteen makeus ja lisätään sokeria maun mukaan, täytettä ei kannata tehdä liian makeaksi. Täyte levitetään varovasti pohjan päälle. Täytteen päälle laitetaan runsaasti mustikoita. Loppu taikina ripotellaan päälle muruiksi ja piirakkaa paistetaan 180 asteessa 40 minuuttia.
Pohja ja pinta:
- 4 lasillista vehnäjauhoja
- 2 lasillista sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 250g voisulaa
- 1 muna
- 1 prk smetanaa
- 2 prk vaniljarahkaa
- 2 prk mascarponea
- 1 lasillinen sokeria
- 4 munaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 0,5 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- 5 rkl limoncelloa
- mustikoita
Herkullisen näköinen,tuota pitää kokeilla.♥
VastaaPoistaNam! Itse olen käyttänyt tosi harvoin mascarponea....sen käyttöä tulisi siis kaiken näkemän jälkeen lisätä :)
VastaaPoistaNäyttää niin makoisalta:)
VastaaPoistaVau, tuohan on aivan älyttömän herkullisen näköinen! ;) pakko kokeilla.
VastaaPoistaKiva ohje.:) Limoncello on hyvin käytännöllinen likööri. Sopii mausteeksi melkein mihin vain. Eilen tuli laitettua hillon mausteeksi.;)
VastaaPoistaNonni, kokeiluun! :D Tosin olen aina se, joka suunnittelee kokeilevansa vaikka mitä. Silti, haeskelen tuoreita ja uudenlaisia mustikkapiirakan ohjeita, joten tämä voisi kelvata ;D ja pakko vielä sanoa, että blogisi ihanuus piilee kyllä reseptien kekseliäisyydessä ja kuviesi upeasta asettelusta :)
VastaaPoista