sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Romanovin mansikat


Leena Lumen ravintolakuvia katsellessa iski mahdoton himo saada Romanovin mansikoita ja koska mansikoita saa täältä tänä kesänä lähes yötä päivää, pienen polkaisun jälkeen oli tarvikkeet kasassa. Niin sinä kuitenkin taasen kävi, että en malttanut odotella maustumista kolmea tuntia, mutta hyviä olivat pienemmänkin ajan jälkeen. Lapsille tämä herkku ei sovi paitsi liekitettynä. Liekittämiseen sopii parhaiten vahva alkoholi, mutta limoncellonkin kanssa onnistuu. Sekoitetaan limoncello, sokeri, appelsiinin mehu ja kuoriraaste. Lisätään mansikat, sekoitetaan ja annetaan maustua jääkaapissa kolmisen tuntia. Lisätään päälle kermavaahtoa.
  • 1 l mansikoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl limoncelloa
  • 1 dl sokeria
  • 1 appelsiinin mehu
  • 2 tl appelsiinin kuoriraastetta




9 kommenttia :

  1. Upeat kuvat maailman ehkä parhaasta jälkkäristä.

    Savonlinnan Casinolla tämä tarjotaan yhden vanhanjanvaniljaisen jäätelöpallon kera. Muualla yleensä jäätelöpallo ja kermavaahto, ja nyt viimeksi Pöllöwaarissa vain kermavaahto. Hyvää se on ilman jäätelöäkin. Vähän liiankin herkullista...huoh: Kohta olemme taas lähdössä ystäväpariskunnan kanssa Sinne Yhteen Paikkaan ja tiedän, että tässä meidän kaikkien valitsema jälkkäri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä postaus meni nyt Leena niinkun sun piikkiin, ja tervemenoa Sinne Yhteen Paikkaan, huoh kun pääsisi mukaan :)

      Poista
  2. Vesi kielellä katselen, vaikka täällä mansikkapaikassa ollaan melkein hukuttu mansikoihin;)
    Tätä herkkua pitää kesävieraille tarjota, kiitos ihanista kuvista!

    VastaaPoista
  3. Maistuis kyllä mullekin, nam:)

    VastaaPoista
  4. Enpä ole moisista kuullut! Juuri saatiin tuliaisina Limoncelloa, joten tällaistahan niistä voisi kokeilla! :)

    VastaaPoista
  5. Romanovin mansikat ovat ihania:-) nyt Leenan kanssa Jyväskylässä saimme ne kermavaahdolla mutta vime vuonna ne tarjottiin jäätelöllä.

    VastaaPoista
  6. Romanovin mansikat on tosi hyviä. Pieni tuunaus on tuoreiden mansikoidenkin kanssa välillä paikallaan, ja mansikoiden makukin tulee entistä paremmin tällaisissa esille.:)

    VastaaPoista
  7. Kuulostaapi herkullisilta!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihanalta näyttää, saisipa nyt tuollaisen herkkumaljan.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...