sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Savukalasalaatti avokadokastikkeella


Ja toinen ruokaisa kesäpäivän salaatti. Aineksina salaattisekoitus, herneenversoja, avomaan kurkkua, kevätsipulin varsia, paprikaa, luumutomaattia, savustettua lohta ja avokadokastiketta. Yksinkertaisesti hyvää. Ja avokadokastikkeen ohje vielä tähänkin. Avokado soseutetaan hienoksi ja sekoitetaan muiden aineiden kanssa, jos kastikkeeseen haluaa makeutta, voi siihen lirauttaa hiukan vaahterasiirappia. Avokadon tulee olla ihan kypsä eli kun sormella painetaan, tulee pintaan painauma.
Avokadokastike:
  • 1 avokado
  • 1 prk ( 200g) turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl limen mehua
  • 2 tl korianteria silputtuna
  • reilusti ruohosipulia
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustaapippuria




7 kommenttia :

  1. Aivan ihanan näköistä salaattia, NAM :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa herkulliseltä, kuin myös tuo edellinenkin salaatti... njamm.. njamm

    VastaaPoista
  3. Silmänruokaa parhaimmillaan :) Kaunista ja herkullista ruokaa!

    VastaaPoista
  4. Tykkään ihan hirveästi lohesta ja muutenkin monet kalat maistuvat. Tuo avokadokasike kuulostaa hyvältä, mä oon itse tosin aika "arka" käyttämään pippuria. Johonkin keittoihin käytän kokonaisia, mutta muuten ei sitä tule nykyisin juurikaan käytettyä.

    VastaaPoista
  5. Näillä keleillä pärjää ihan hyvin saalattiruualla ja marjoilla. Kävin toissa viikolla siellä teidän takarannalla. Kyllä siellä on kaunista, vaikka juuri silloin oli jäätävän kylmä ja tuulista. Tuuli tosin tekee aallokosta viel vaikuttavamman.

    VastaaPoista
  6. Ompas taas todella herkullisen näköiset kuvat! Varmasti ei maussakaan valittamista.

    VastaaPoista
  7. Mä oon tänä vuonna koukuttunut tohon avokaadoon jota ennen inhosin, nyt mieluusti laitan sitä kaikkeen maholliseen :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...