maanantai 5. elokuuta 2013

Banaaninen mustaherukkahillo


Tässä on tosi hyvä lettu- ja pannarihillo. Hyvä keino myös käyttää ylikypsät banaanit. Olen laittanut pari litraa mustaherukoita ja neljä tai viisi hyvin kypsää banaania. Kattilan pohjalle laitetaan puolisen desiä vettä ja marjat sekä pilkotut banaanit. Kuumennetaan höyryäväksi ja lisätään puolisen pussia hillosokeria ja sekoitetaan hyvin. Annetaan kiehua parisenkymmentä minuuttia, kuoritaan mahdollinen vaahto pois, jäähdytetään hiukan ja säilötään kuumiin purkkeihin.


3 kommenttia :

  1. Pistinpä muistiin tämän ohjeen! Meillä oli merikoulussa sellaista salaattia joskus ruuan kanssa, missä oli punakaalia, mustaherukoita ja banaania. Aivan tajuttoman hyvää mun mielestä, vaikka kaikki ei kyllä ollut samaa mieltä... :D

    VastaaPoista
  2. Kylläpä olet ahkerasti keitellyt herkkuhilloja.:) Banaani sopii moneen, ja varmasti pehmentää tässä kivasti mustaherukan makua.

    VastaaPoista
  3. Mulle ei oo tullu koskaan mieleenkään, että banaania voisi keittää ja säilöä. Oon kuvitellu, että melkein ainoat käyttökohteet ovat kuorittuna syöminen... ;) Olipa kiva vinkki, täytyy kokeilla, samoin tuo kiivin käyttäminen hillossa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...