perjantai 2. elokuuta 2013

Haikon kartano
"Haikon kartano tarjoaa ylellisyyttä, perinteitä ja elämyksiä. Tule Haikon kartanoon nauttimaan aurinkoisesta palvelusta, korkeatasoisesta gastronomiasta, historiallisesta kartanotunnelmasta, upeasta merinäköalasta sekä hemmottelevista kylpyläpalveluista." Lomailimme Ukon kanssa muutaman päivän Porvoossa romanttisesti kahden kesken ja testailimme ylläolevan mainostekstin paikkansapitävyyttä. Historian havina oli kyllä kartanon alueella aistittavissa, sillä Albert Edelfelt vietti yli kaksikymmentä kesää Haikon maisemissa maalaten saaristomaisemia ihmisineen. Kaikenkaikkiaan Edelfelt maalasi Porvoon seudulla 220 teosta, joista useita palkittiin Pariisin salongeissa. Kylpylän hyvän olon altaat ja saunaosasto olivat myös oikein positiivinen kokemus, sen sijaan sangen arvokkaat kylpylähoidot jätimme väliin ja tutustuimme Porvoon vanhan kaupungin antimiin. Kaikenkaikkiaan kartanon palvelu oli erinomaista, aamiainen runsas sekä herkullinen ja huoneet tyylikkäät. Kartanon sisätiloja voit katsella tästä. Hintataso muutaman päivän lomailussa on kuitenkin sellainen, että samalla hinnalla pääsee kaupunkilomalle Eurooppaan. Toisaalta kotimaan matkailua kannattaa myös harrastaa ja Porvooseen ihastuin ihan mahdottomasti, todella eloisa kesäkaupunki ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.
4 kommenttia :

 1. Suomalaisittain aika hulppean näköinen paikka. Onko sulla sisäkuvia?

  VastaaPoista
 2. Ihan komea paikka, sisäkuvia ei taida yhtään olla, mutta laitan vielä tuohon tekstin yhteyteen linkin, mistä voi katsella sisäkuvia.

  VastaaPoista
 3. Porvoo on <3

  Jos kaupunkiin voi rakastua, minulla on niin käynyt kotikaupunkini kanssa :) Tervetuloa piipahtamaan blogiini, joka on aikasta täynä tuota tunnetta... ;)

  Aina yhtä innoissani luen näitä Porvoo-postauksia... :)

  VastaaPoista
 4. Minä jo luulin, että olit kuvannut itse Valkoisen Talon! Upean näköinen paikka!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...