keskiviikko 14. elokuuta 2013

Makoisat marengit


Tein myytäväksi myös ison kasan marenkeja ja enemmänkin niitä olisi saanut olla. Maustetut marengit ovat kyllä hyviä, tekeminen on tosin pientä askartelua. Monta erilaista ohjetta olen kokeillut ja tämän olen pienellä fiksauksella parhaaksi todennut. Itse pidän siitä, että keskusta jää hiukkasen pehmeäksi. Vatkataan valkuaisia ja 2 dl sokeria kahden minuutin ajan. Lisätään loppu sokeri ja vatkataan 9 minuuttia. Lisätään omenaviinietikkaa pari teelusikallista ja vatkataan vielä hiukan aikaa. Lopuksi lisätään haluttu mauste lusikalla kevyesti sekoittaen. Pursotetaan pellille marenkeja, tästä tulee kaksi ja puoli pellillistä, jos ei tee kovin isoja. Kannattaa ollaa aika isosuinen tylla, etteivät karkkirakeet juutu kiinni. Paistetaan kohtuu miedolla lämmöllä, jotta eivät repeile. Itse laitan 90 asteeseen ja saavat olla uunissa reilusti yli kaksi tuntia. Lopuksi sammutan uunin ja jätän marengit vielä sinne. Jos et ole ennen marenkeja tehnyt, niin kannattaa vaikka parin tunnin paiston jälkeen ottaa pieni maistiaispala, marengin pitäisi lähteä leivinpaperista irti niin, että pohja säilyy kauniina, jos se on vielä tahmeahko ja osa jää kiinni leivinpaperiin, pitää paistoa jatkaa. Meidän perheen suosikkeja ovat ehdottomasti nuo turkinpippurilla maustetut salmiakkimarengit. Jos haluaa marenkeihin hiukan väriä, voi sekoitella valmiin taikinan joukkoon pastaväriä.
  • 6 valkuaista
  • 5,5 dl sokeria
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1,5 dl turkinpippurirouhetta/mariannerouhetta/tuttifruttirouhetta/suklaahippuja

24 kommenttia :

  1. Ihanat marengit. Olet kauniit pussukatkin tehnyt. Nämä on niin ihania, olen noita salmiakkimarenkia tehnyt.

    VastaaPoista
  2. Siitä onkin aikaa kun itse viimeksi olisin marenkia tehnyt, turkinpippurimarenkeja olen viimeksi tehnyt ja ovat meidänkin suosikkeja.
    Tosi söpöset nämä pikkupakkaukset! <3

    VastaaPoista
  3. Ihanat pakkaukset ja turkinpippurimarenkeja on pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Suloiset pussit totta tosiaan, ja voisinkin laittaa tenavat asialle askartelemaan nuo maustepuolet;) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Miten kauniita marenkeja, eihän noita malttaisi edes syödä :).

    VastaaPoista
  6. Ihania! :)
    Pari viikkoa sitten tein ensimmäisen kerran marenkia, pavlovaa varten. Vähän raa´aksi jäi. Nyt uskallan ehkä vielä kokeilla ohjeittesi takia. Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Ihana kuva! Nyt pitää kiiruhtaa ystävälle, joka on loihtinut omenapiirakan kera vaniljakastikkeen...Siinäpä juttu joka saa minut aina liikkeelle;)

    VastaaPoista
  8. Herkullisen näköisiä. :) Ja niin kauniisti pakattu. Tuollaisia pieniä pusseja varmaan saa jostain valmiina. Eivät näytä tavallisilta pakastuspusseilta. Esille laitolla on iso merkitys.

    VastaaPoista
  9. Ihania! Niin kauniisti olet pakannutkin! Kiitos ohjeesta. Olen tehnyt myös monella ohjeella, täytyypä tätäkin kokeilla.

    VastaaPoista
  10. Marengit on meidän perheen herkkua ja Unkarissa niitä on jos jonkinmoisia tarjolla. Itse en ole vuosikymmeniin! tehnyt, mutta nyt alkoi kutkuttamaan...

    VastaaPoista
  11. Ihanat pussukat, ei ihme että ovat käyneet kaupaksi...

    VastaaPoista
  12. OI- näitä pitää tehdä K:n synttäreille. Neiti tykkää kovasti marengista ja sisuksen pitää olla mieluiten pehmeää :)
    Kauniita ovat nuo pussukkasi!

    VastaaPoista
  13. Kauniita pussukoita ja marengit ovat aina kauniita koristeluun ja niin hyviä!

    VastaaPoista
  14. Tänään just näitä kehuin työkavereille, nytpä voin vinkata reseptinkin! :-)

    VastaaPoista
  15. Ihanat suloiset marengit!

    VastaaPoista
  16. Hyvä vinkki jälleen toteutettavaksi ;)

    VastaaPoista
  17. Tein kesäjuhliin Bastogne-marenkeja ja taisin tehdä siinä parikin virhettä; ensinnäkin vatkasin Bastogne-keksit marenkiin ja marenkihan meni heti vetiseksi. No, tein toisen erän ja yritin varovasti käännellä niitä marenkiin. Marenkin pysyi jotenkuten kasassa, vaikkakaan ei niin hyvin että pursottimen kuviot oisivat siihen jääneet. Toinen virhe oli liian pienen tyllan käyttäminen, sillä keksimurut tukkivat sen suun. Mutta hyviä olivat vaikkeivät niin kauniin näköisiä ;)

    VastaaPoista
  18. Ihanat pussit marengeille! :)

    VastaaPoista
  19. Oi, miten loistava idea! Taidan tehdä lahjaksi näitä heti seuraavalle synttärisankarille :)

    VastaaPoista
  20. Onpa herkullinen idea. Sopivan tilaisuuden tullen testaan tätä varmasti.

    VastaaPoista
  21. Kiitos ohjeesta! Ei muuta kuin salmiakkia ostamaan :)

    VastaaPoista
  22. Ihana marenkiohje. Pakkaukset ovat myös aika namusen näköisiä! <3

    Hyvää viikonloppua ja pikaista paranemista flunssasta!:)

    VastaaPoista
  23. On niin suloisia pakkauksia, että ostaisin varmaan sen vuoksi jos vastaan tulisi :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...