sunnuntai 25. elokuuta 2013

Päärynäinen sydänpiirakka


Nektariinipiirakan ohjeesta voi tehdä monenlaisia variaatioita. Katso ohje tästä. Tässä päärynäisessä piirakassa on sama pohja hiukan runsaampana, jotta voi tehdä pinnalle myös koristeita. Täytteenä pehmeitä lähes ylikypsiä päärynöitä. Yhdistetään sulatettuun voihin muut ainekset ja levitetään 3/4 taikinasta piirakkavuokaan. Siivutetaan päärynät ja laitetaan ohueksi kerrokseksi taikinan päälle. Sekoitetaan täytteen ainekset ja levitetään se päärynöiden päälle. Kaulitaan loppu taikina ohuehkoksi levyksi ja otetaan muotilla koristeita. Paistetaan 180 asteessa kypsäksi.
Pohja ja koristeet:
  • 250g voita sulatettuna
  • 2 dl sokeria
  • 7 dl jauhoja
  • 2 munaa
  • 2 tl kanelia
Täyte:
  • 5 kpl kypsiä päärynöitä
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl limoncelloa
  • 2 tl vaniljasokeria


5 kommenttia :

  1. Kaunis! Ihanat nuo sydämet:) Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  2. Joskus kauan sitte olen käyttänyt päärynää piirakassa, pitäisi taas joskus tehdä... sen verran herkullista oli :)

    VastaaPoista
  3. ihana, söpö piirakka :)

    VastaaPoista
  4. Viikonloppuna voisinkin leipoa... tätä pitäisi kokeilla. NaMskis :)

    Kiitos ihanasta blogistasi! <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...