perjantai 23. elokuuta 2013

Ricottalevite


Maailman parasta leipää on valkosipulinen ruispuikula. Sivellään leivän päälle voita ja rouhitaan myllystä valkosipulia, paistetaan uunissa rapeaksi. Siihen päälle ricottalevitettä, joka on maailman helpoin tehdä, mutta on hiukan erilainen levite. Rasia ricottaa pehmennetään kevyesti ja lisätään pari rkl oliiviöljyä ja pari rkl tuoreita yrttejä oman valinnan mukaan, tässä basilikaa ja ruohosipulia. Tarvittaessa hiukkasen suolaa ja mustaa pippuria. Tämä sopii myös oivallisesti rapeiden patonkien kera.


11 kommenttia :

  1. Pitkään aikaan ei olekaan tullut tehtyä valkosipulista ruisleipää, se on herkkua jo sellaisenaan :)
    Täytyykin pistä tämä korvan taa!

    VastaaPoista
  2. Tämä menee keittiölle ihan saman tien - nyt kun sitä ruisleipääkin saa. Ah, ihanuutta!

    VastaaPoista
  3. Vesi kielellä heti aamuste :D

    VastaaPoista
  4. Suussa sulavaa:)

    VastaaPoista
  5. Houkuttelevaa, kiitos tästä vinkistä!

    VastaaPoista
  6. Sinullakin näyttäisi olevan mieltymys sinivalkoisiin lautasiin:)

    VastaaPoista
  7. Mulle yks tuollainen, kiitos <3 :)

    VastaaPoista
  8. Ihana ohje. Joskus pitäisi yrittää tehdä ricottaa itse. Jossain ohjelmassa näin eikä ollut ihan älyttömän vaikeaa.

    VastaaPoista
  9. Kyllä meillä taitaa ihan muutama vanha sinisävyinen lautanen olla ;) vanhat lautaset ovat suunnattoman kauniita. Minna, minulla on kyllä ricottaohje ja monesti olen ajatellut tehdä, mutta aina se vaan jää. Olisi mielenkiintoista maistella, miten eroaa tuosta kaupan versiosta.

    VastaaPoista
  10. Nam!!!
    Mä olen ihan tyhmänä unohtanut nää sun maukkaat sivut, voi harmi.
    Mutta nyt ,kun on pitkä viikonloppuvapaa, aion korjata vahingon ja selata vesi kielellä pitkään ja hartaasti. Heti hokasin tän ruisleivän ja valkosipulin, nälkä!

    VastaaPoista
  11. Piti nyt tulla kommentoimaan, että tein tätä ja hyvää on:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...