torstai 22. elokuuta 2013

Lämmin iltapalasalaatti


Tämä viikko on ollut suoranaista matalalentoa ja monen monituista asiaa on hoidettu. Meidän perheessä on yksi silmälasipää lisää ja nyt sitten kaikilla on lasit. Aikamoinen menoerä. Syksyinen arki on alkanut rullaamaan mukavasti ja seuraavaksi mietitäänkin kaikkien harrastukset ja liikunta-asiat kuntoon. Hektisen viikon pikaiseksi iltapalaksi sopii mainiosti tämä lämmin salaatti, jonka tekeminen sujuu sutjakkaasti, mutta tuloksena on silti herkullinen makunautinto. Levitetään prosciutto pellille ja leikataan viereen tomaatit siivuiksi, sivellään tomaattien päälle hiukan oliiviöljyä ja ripotellaan valkosipulirouhetta sekä mustaa pippuria. Paistetaan 180 asteessa 10-15 minuuttia. Laitetaan lautaselle salaatit, kinkut, tomaatit, juustonsiivut ja siemensekoitus kerroksittain. Kastikkeeksi sopii hyvin 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl balsamicoa, 2 rkl sitruunanmehua, ripaus vaahterasiirappia ja basilikan lehtiä silputtuna.
  • 100g prosciuttoa
  • 3 isoa tomaattia
  • Grana Padana juustosiivuja
  • salaattia
  • rucolaa
  • oliivöljyä
  • salaattisiemensekoitusta
  • mustaa pippuria
  • valkosipulirouhetta

4 kommenttia :

  1. Nam! Herkulliselta vaikuttaa.

    VastaaPoista
  2. Siis niin herkkua ja helpon oloista, että tätä syödään joku ilta =)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä ja varmasti makuelämys!

    VastaaPoista
  4. Tällainen salaatti sopiikin viileneviin iltoihin!:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...