tiistai 20. elokuuta 2013

Tsatsiki


Nyt kun kurkkuja saa edukkaaseen hintaan, kannattaa tehdä itse tsatsikia, joka on herkullinen lisä monen ruuan kanssa. Tämä on tehty ihan kasvihuonekurkusta, mutta avomaan kurkku sopii myös hyvin. Itse teen tsatsikin creme fraicheen ja makeutan vaahterasiirapilla, mutta yhtä hyvin voi käyttää turkkilaista jogurttia ja hunajaa. Kurkku raastetaan ja valutetaan hyvin. Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja nautiskellaan. Tämä on ehdoton pari lihapullien kanssa.
  • 300g creme fraichea
  • 1 kurkku
  • 2 tl valkosipulirouhetta
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • mustaa pippuria

4 kommenttia :

  1. Vaikuttaa kyllä pätevältä:)

    VastaaPoista
  2. Kaikenlaista on syöty pitkähkön iän puitteissa, mutta jostain syystä tämä tsatsiki on jäänyt kokeilematta, vaikka Kreiskassakin on käyty! :) Pitäisi varmaan kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Tsatsikia tehdään meilläkin säännöllisesti. Tuntuu sopivan vähän kaikkeen :-) Viimeksi taidettiin syödä lammaslihapullien kanssa ja sitä ennen kesäkurpitsa"pihvien" kera.

    VastaaPoista
  4. Onneksi en ole ruokabloggaja, joten voin paljastaa, miisä kohdin oikaisen, sillä laitan oikeasti itse ja hartaudella ruokaa, mutta:

    Meillä on tzazikia melkein aina ja teen sen nykyyän niin, että sekoitan Estrella Yzazikin pussin sisällön kermaviiliin päivää ennen tarjoilua. Vihje on paljon kutsuja järjestävältä serkultani eli vähän tyyliin, ettäö jos hän kehtaa niin minäkin;) Meillä on aina kotona muutama pussi Tzaziki -dipmixiä ja vähintäin purkki kermaviiliä, sillä en ole vieläkään keksinyt, mikä olisi parempi kastike...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...