lauantai 3. elokuuta 2013

Wanha apoteekki


"Maistuvaa mutkatonta ruokaa ja leppoisan rentoa baarielämää Porvoon keskustassa. Konstailematonta ja maukasta bistroruokaa tarjoavan ravintolan annoksissa käytetään runsaasti myös paikallisten tuottajien raaka-aineita. Wanhan apoteekin olut-, viini-, drinkki- ja kahvivalikoima tarjoaa kiinnostavia vaihtoehtoja niin seurusteluun kuin ruokien kera nautittavaksi. Tervetuloa nauttimaan talon herkullisista antimista, hyvästä seurasta, leppoisasta musiikista ja hilpeästä puheensorinasta."


Sitä ollaan sellaisessa pisteessä, että kaikki ketjuravintolat on nähty ja yletön hienostelu ei juuri kiinnosta, joten etsinnässä on aina jollain tavalla omaleimaisia ruokapaikkoja. Testasimme Ukon kanssa Porvoon Wanhan apoteekin ja olimme sangen tyytyväisiä. Hiukan jotain pienempään nälkään, sitten isompaan, sitten makeannälkään ja vielä janoonkin. Palvelu erinomaista ja ruoka maistui todella herkulliselta, ei voi kun suositella. Ja lähtiessä saimme mukaan vielä paperipussilliset sitä aitoa salmiakkia. Wanhan apoteekin sivuja voi katsastaa täällä.


8 kommenttia :

 1. Porvoo on ihana ja kovin tuttu,sinne on kesäisin aina päästävä,tosin tänä kesänä oli vain pikavierailu siellä.Ja alempana mainitsemassasi Haikon kartanossa olen viettänyt muutaman ikimuistoisen lapsuuden joulun:-)

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat. Tuo apteekin salmiakki on tosi hyvää. Ihanaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
 3. Me käytiin kevättalvella Porvoossa ja saimme päiväsaikaan louanspaikkasuosituksen johonkin...oliko se joku Hanna-Maria tms. Paikka oli tupaten täynnä ja siellä söimme elämämme parhaan paistetun maksan! Ruoka vaikutti kotiruoalta, kaikki tehty itse, korkea taso, ei fine dining, jota inhoan ja palvelu oli ystävällistä ja annokset siis suuria ja perunamuussi itsetehtyä ja myös maksan kera ollut puolukkasurvos maistui ei-teolliselta.

  Ajelimme sitten sieltä kotiin uudella autolla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena Porvoossa on tosiaan Ruokapaikka Hanna Maria, joka on toiminut Porvoossa 26 vuotta. Ruuat tehdää alusta saakka itse ja tavaramerkkinä on suomalainen kotiruoka. Emme siis käyneet, mutta oli kyllä vaihtoehtolistalla :).

   Poista
  2. Niin ja kävimme myös autokaupoilla, mutta onneksi sentään tultiin vanhalla hyvällä takaisin ;).

   Poista
 4. Wanhassa Apoteekissa näkyy vahvasti paikallisuus, vaikka itseasiassa on S-ryhmän ketjuravintola. Samaa syssyä Amarillon ja Rosson kanssa. Mutta piristävä poikkeus. Eli meitä paikallisväestöäkin näkee siellä ;) Ja kaikkea muuta kuin pönötyspaikka, hyvää livemusaa iltaisin ja rento meininki.

  VastaaPoista
 5. Juu juttelimmekin asiasta henkilökunnan kanssa, wanha apoteekki kuuluu s-ryhmän ravintoloihin, mutta saman systeemin omaavia on suomessa vain kaksi ja ruokalista on oma. Eli juurikin tuo omaleimaisuus on piristävää. Hienoa että tuli oikein paikallinen kommentti :). .

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...