lauantai 14. syyskuuta 2013

Gluteeniton Quiche Lorraine


Minulla on työkaveri, joka yrittää käyttää mahdollisimman paljon gluteenittomia tuotteita. On kyllä tosi noloa aina viedä töihin jotain kakkua tai piirakkaa, jota hän ei voi syödä ja jo pitempään olen miettinyt, että pitäisi tehdä jotain gluteenitonta. Nyt kun myös yksi tuttava kyseli gluteenittomien reseptien perään ajattelin kokeilla jotain piirakkaa. Katsoin hiukan neuvoa reseptin tekoon keliakialiiton sivuilta linkki tässä, sillä gluteenittomien jauhojen kanssa leipominen ei ole ihan yksinkertaista. Periaatteessa vehnäjauhon voi korvata samassa suhteessa gluteenittomilla jauhoilla, mutta leivottavuuden ja rakenteen parantamiseksi kannattaa tutustua keliakialiiton sivuilla oleviin vinkkeihin. Olin piirakkaan tyytyväinen, pohja on kyllä hiukan erimakuinen kuin vehnäjauhoinen versio, mutta ei merkittävästi. Yhdistetään huoneenlämpöinen voi, smetana ja suola haarukalla, lisätään vesi ja sekoitetaan tasaiseksi, lisätään jauhot ja sekoitetaan käsin hyvin, että kaikki ainekset ovat sekaisin. Levitetään piirakkavuokaan, laitetaan päälle kelmu ja pidetään jääkaapissa parisenkymmentä minuuttia. Tehdään sillä välin täyte. Yhdistetään kaikki täytteen ainekset ja levitetään pohjan päälle, koristellaan luumutomaateilla. Paistetaan 200 asteessa 20-25 minuuttia, jos päällinen alkaa tummua liikaa, lisätään kesken paiston folio piirakan pinnalle. Annetaan jäähtyä kunnolla ennen herkuttelua.
Pohja:
  • 100g voita
  • 0,5 dl smetanaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl vettä
  • 3 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
Täyte:
  • 150g savukinkkua kuutioina
  • 150g emmental juustoraastetta
  • 3 munaa
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 dl hienonnettua persilijaa
  • pieni paprika tai 0,5 isoa paprikaa kuutioina
  • mustaa pippuria
  • (luumutomaatteja)


2 kommenttia :

  1. Ihana sä olet kun ajattelet sitä yhtäkin työkaveria, hän on varmaan otettu :) Mä leivon itse aina piirakkani kokonaan ilman jauhoja, en ole koskaan kokeillut noita gluteiinittomia jauhoja että miten ne toimii tai ei toimi. Auttasko pohjan murenevaisuuten kananmuna vaikka ?

    VastaaPoista
  2. Tää meneekin kokeiluun:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...