lauantai 14. syyskuuta 2013

Gluteeniton salaattipiirakka


Tässä toinen piirakkakokeilu. Pohja muuten sama kuin edellisessäkin, mutta siihen on vielä lisätty makua antamaan 1 dl juustoraastetta. Pohja paistetaan erikseen ja jäähdytetään. Sen jälkeen lisätään salaattiainekset ja lopuksi mangoraja -kastike, nautiskellaan heti. Tämä oli mielestäni tosi hyvää, ainoa miinus on kovin murenevainen pohja, joten leikkaaminen aavistuksen hankalaa, muuten erinomaista. Yhdistetään huoneenlämpöinen voi, smetana, juustoraaste ja suola haarukalla, lisätään vesi ja sekoitetaan tasaiseksi, lisätään jauhot ja sekoitetaan käsin hyvin niin, että kaikki ainekset ovat sekaisin. Levitetään piirakkavuokaan, laitetaan päälle kelmu ja pidetään jääkaapissa parisenkymmentä minuuttia. Pistellään haarukalla reikiä pohjaan ja paistetaan 200 asteessa parisenkymmentä minuuttia. Olen lisännyt päälle salaattisekoitusta, punasipulia, viinirypäleitä ja luumutomaattia, jokainen voi tietenkin valita salaattinsa omien mieltymysten mukaan.
Pohja:
  • 100 g voita
  • 0,5 dl smetanaa
  • 1 dl emmental juustoraastetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl vettä
  • 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta


8 kommenttia :

  1. Mähän oon ihan gluteeniton, että kiitos tästä! :)

    VastaaPoista
  2. Tuollaisia ohjeita aina välillä tarvitsee!:)

    Mukavaa viikonloppua!♥

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä <3 Meillä on perheessä enemmänkin tarvetta näille ohjeille.

    VastaaPoista
  4. Onpa herkullinen piiras, nälkä :D

    VastaaPoista
  5. Hummmmm, delicious!
    I almost can smell from here, can you believe in it?

    Cheers

    Bia

    VastaaPoista
  6. uskomattoman ihania ohjeita jälleen! Yksinomaan nämä kuvatkin ovat jo niin nautittavia...

    Hyvää sunnnuntaita!

    VastaaPoista
  7. ♥ taidan syödä nämä kuvat, hauks! :)

    VastaaPoista
  8. Kiva gluteeniton pohja:) Teen aika usein gluteenittomia juttuja,koska vilja herkästi turvottaa,vaikken olekaan testien mukaan sille herkkä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...