lauantai 21. syyskuuta 2013

Kaurainen mangorahkapiirakka


Meillä ei kaikki oikein tykkää sellaisesta uunissa käyneestä rahkapiirakasta, joten välillä laitan rahkat jäähtyneen piirakan päälle. Täyttävä ja monipuolinen välipala. Tässä tapauksessa on kermarahkaseokseen lisätty tuore mango, joka on tällä hetkellä meidän suosikki. Ostan sellaisia syöntikypsiä mangoja, joita voi heti käyttää. Kaurainen pohja sopii moneen muuhunkin tarkoitukseen, mutta on hyvä myös tällaisessa yhdistelmässä.


Pohja on helppo ja nopea tehdä. Voi ja sokerit vatkataan vaahdoksi ja vaahton lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Seokseen kaadetaan keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja vatkataan sekaisin. Taikina levitetään piirakkavuoan pohjalle ja paistetaan 200 asteessa kauniin ruskeaksi noin parikymmentä minuuttia. Täytteeksi vatkataan purkki kermaa, johon sekoitetaan kaksi purkkia rahkaa, mukaan pilkotaan jotain tuoretta hedelmää ja lisätään tarpeellinen määrä sokeria. Rahkaseos levitetään hyvin jäähtyneen pohjan päälle.
  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl muscovadosokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl Myllärin Luomu vehnäjauhoja
  • 2 dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta


9 kommenttia :

  1. Tuo on herkkua! Toimisi ilman pohjaakin, slurps!

    VastaaPoista
  2. Njamskis! Näyttää taas niin herkulta!

    VastaaPoista
  3. Nam,herkullisen näköinen piirakka ! Mä tulinkin tänne sun blogiin vähän kurkkimaan kakku/piirakkavinkkejä kun sellainen pitäisi ensi viikolla pyöräyttää enkä ole mitenkään leivontalahjoilla/inspiksellä pilattu :D

    VastaaPoista
  4. Uijuijuijui! Ja slurpsis <3

    VastaaPoista
  5. Herkulta näyttää:)

    VastaaPoista
  6. Ihanan raikkaan näköinen piirakka :) Eihän sitä aina tarvitse koko settiä paistaa uunissa, hyvä idea!

    VastaaPoista
  7. Kyllä on herkullisen näköinen:)

    VastaaPoista
  8. Todella kiva idea. Tästä meilläkin varmasti tykättäisiin, täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Hienon näköinen.:) Meillä yksi suosikkipiirakoista on juuri uunissa käyneet rahkapiirakat, mutta tällaistakin versiota voisi joskus kokeilla.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...