sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsainen superkookoskakku


Kun CocoVilta pyydettiin mukaan reseptinsuunnittelukisaan, ei tarvinnut kahdesti miettiä lähteäkö mukaan vai ei. Superfoodit ovat sen verran lähellä sydäntä, että jotain halusin niistä kehitellä. Kuluneella viikolla postista tulikin iso paketti CocoVin raaka-aineita, joista valitsin tähän reseptiin kolme. Nyt on sitten kova into käyttää kaikkia muita. Erityisesti kiinnostaa kokeilla lucuma- sekä nokkosyrttijauhetta. Ensin pitää kuitenkin selättää tämä muutamia viikkoja jatkunut sitkeä flunssa, joka on linnottautunut keuhkoihin. Mikäs siihen sen paremmin auttaa kuin kesäkurpitsainen superkookoskakku täynnä terveellisiä raaka-aineita.


CocoVin superfoodit ovat siis ruokaa suoraan luonnosta ilman lisäaineita. Tähän reseptiin valitsin kookosjauhot, kookossokerin sekä inkamarjat. Voidellaan kakkuvuoka ja leivitetään se kookoshiutaleilla. Vatkataan sekaisin sokerit ja kananmunat. Lisätään voi, sitruuna sekä vesi. Sekoitetaan taikinaan keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Lopuksi lisätään vaahtoon kesäkurpitsa sekä inka-marjat. Kaadetaan varovasti kakkuvuokaan ja paistetaan 180 asteessa kypsäksi reilu 45 minuuttia. Tarkistetaan kypsyys tikulla.
  • 2 dl CocoVi kookossokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100g voita sulatettuna
  • 1 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl CocoVi kookosjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 1 dl CocoVi inka-marjoja


Kakusta ei tule mikään erityisen makea ja sen kanssa maistuukin marenkikermavaahto. Vatkataan purkki kermaa vaahdoksi, lisätään purkki mascarponea ja sekoitetaan sileäksi vaahdoksi. Lisätään pieneksi murusteltuja marenginpalasia. Tarkistetaan maku ja lisätään sokeria, jos on tarvetta. Kakku koristellaan marenkikermavaahdolla, marengeilla ja inka-marjoilla.




Inka-marjat eli ananaskirsikat, jotka ovat maultaan makean kirpeitä ja happamia, ovat hyvin ravinteikas lisä sekä leipomiseen että ruuanlaittoon. Marjoja voi lisätä keittoihin ja salaatteihin tai riisin kaveriksi. Marjoilla voi maustaa puurot, myslit ja jugurtit ja niistä voi myös hauduttaa teetä. Kookosjauhot ovat runsaskuituinen lisä sekä gluteenittomaan leivontaan että perinteiseen- ja raakaleivontaan. Kookosjauhoilla voi korvata kolmasosan tavallisista jauhoista. Jauhoja voi käyttää leipä- ja kakkutaikinoihin sekä jälkiruokiin ja muihin herkkuihin. Kookossokeria voi käyttää aivan tavalliseen tapaan. Tosin se on hiukan vähemmän makeaa ja sopiikin hyvin diabeetikoille. Karamellimainen maku on oivallinen kaikkeen ruuanlaittoon, leivontaan sekä jälkiruokiin. Kookossokerin voi myös jauhaa hienommaksi, jolloin sitä voi käyttää tomusokerin tavoin. Erinomainen lisä jouluisiin laatikkoruokiin sekä paahdettuihin uunijuureksiin.



11 kommenttia :

  1. Olet innoittanut minua jo niin monen herkun leipomiseen, että jaoin sinulle tunnustuksen blogissani :).

    VastaaPoista
  2. Mitkä värit kakussa, mitkä kuvat!

    VastaaPoista
  3. Nam, tää vaikuttaa herkulliselta! Mietinkin, että mihin käyttäisin noita kuivattuja inka-marjoja. Ehkäpä kokeilen tätä reseptiä. Ja vitsi toi marenkikermavaahto kuulostaa ihanalta :-)

    VastaaPoista
  4. Upee kakku tekisi mieli maistaa mutta näköjään on mennyt parempiin suhin.

    VastaaPoista
  5. No nyt teet kyllä tosi vaikeeksi tän mun kakkuprojektin, vieläkään en ole päättänyt mitä teen mut tääkin olis ihana. Ja sopisi hyvin meidän tyyliin superfoodeineen ja kesäkurpitsoineen :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan oranssinen syksyn tunnelma sun kakussa. Voiko näin sanoa?
    Onnea "villisikajahtiin".

    VastaaPoista
  7. ♥vauuuuu, niin namia jo nämä kuvatkin!

    VastaaPoista
  8. Herkullinen kakku!:) Pitääkin kokeilla noita tuotteita vielä leivontaankin. Tästä kilpailusta ei voinut kieltäytyä, kun oli sen verran mielenkiintoiset tuotteet kyseessä. Palkinto vain saisi näissä joskus olla jotain muutakin kuin ateriointi jossain pitkän matkan päässä.;)

    VastaaPoista
  9. mä pähkäilin kans kakun parissa mutt aika loppui joten se ilemstyy vasta sitten kun olen saanut se täydelliseksi, jos koskaan...oli vain saatava se syömäkelposeksi synttärijuhliin...joten kehittely jatkuu...;)

    VastaaPoista
  10. Mielenkiintoinen resepti, nami! Onnea kisaan ja mukavaa viikkoa sinulle!:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...