perjantai 6. syyskuuta 2013

Kesämuisteloita


Nyt on niin monesta blogista pyydetty vastaamaan tähän kesähaasteeseen, että en voi olla tätä tekemättä. Olen sitäpaitsi niin kesäihminen, että minulle ei tuota minkäänlaisia hankaluuksia kertailla kulunutta varsin ihanaa kesää. Sitähän kaiholla muistellaan jouluun saakka ja sen jälkeen intohimoisesti odotetaan seuraavaa kesää. Kyllä siinä välissäkin jotain tapahtuu, mutta kyllä kesä on aina kesä. Tässä haasteessa pitää miettiä viisi hyvää ja viisi huonoa asiaa kuluneesta kesästä.


Surulliset asiat pois jaloista ensin. Ukon kolarin ja pappani poisnukkumisen jälkeen ei mitkään murheet ole tuntuneet kovinkaan suurilta. En kyllä muutenkaan mielelläni muistele mitään ikäviä asioita, joten nämä taitavat olla tässä.


Kesän kohokohtia ovat ehdottomasti olleet erilaiset reissut, joita on tähän kesään osunut kiitettävästi. Varsovassa olin toukokuussa ihanassa naisseurassa ja Azoreiden huimista maisemista nautimme koko perheen kera kesäkuussa. Haikkoon sekä Porvooseen romanttiselle reissulle pääsimme Ukon kanssa kaksin heinäkuussa. Lisäksi on tehty pienempiä matkoja pitkin kaunista Suomea ja nautittu upeista kesätunnelmista. Näin syksyn tullen tuo matkakuume ei sitten juurikaan vaivaa, tosin pientä piristystä johonkin kohtaan pitää keksiä ja tietenkin täytyy suunnitella hiukan jo ensi kesää.


Kesän paras muisto on ehdottomasti aika oman perheen kanssa. Meillä on ollut mainio kesä siinä mielessä, ettei ole ollut yhtään varsinaista teiniangstia, vanhin kun on juuri sen ajan ohittanut ja seuraava vasta pikkuhiljaa aloittamassa. Yhdessä on siis ollut oikeasti tosi kivaa ja mikä parasta Ukon kanssa on saatu viettää tarpeeksi kahdenkeskistä aikaa, kun muksut ovat jo niin isoja. Lenkille ja harrastuksiinkin on voinut kaikessa rauhassa lähteä, kun siltä on tuntunut. Olen ollut suunnattoman onnellinen omasta pikku perheestäni.


Vaikka kulttuuria ja muita rientoja on harrastettu pitemmälläkin, täytyy kyllä sanoa, että Reposaaressa on sitä jotain. Kesäistä Räpsöötä ei voita mikään ja siitä syystä en esimerkiksi ole ängennyt itseäni Porin keskustaan koko kesänä muutamaa pakollista kertaa enempää. Reposaaren merellistä tunnelmaa ja idyllistä miljöötä pitää ihastella koko kesä ja tapahtumiakin täällä on riittänyt kiitettävästi. Kesä on ollut ilmojen puolesta todella hieno ja paikallisissa kahvi- ja ruokapaikoissa on istuskeltu lähes joka päivä, se kun kuuluu ehdottomasti kesäharrastuksiimme. Toivottavasti ensi kesänä saamme nauttia yhtä kattavasta tarjonnasta kuin tänäkin kesänä.


Kesä on täyttynyt monista mukavista asioista. On kalastettu, valokuvattu, hiukan ratsastettu, opeteltu uimaan, pelailtu tennistä, katseltu auringonlaskuja, suunniteltu tulevaisuutta, kasvatettu tomaatteja, tehty ruokaa yhdessä, grillattu, juhlittu, heitetty hurttia huumoria, valvottu kesäöitä, tehty puutarhahommia, pyöräilty, pidetty pop-up kahvilaa, luettu kirjoja, maattu riippukeinussa, tavattu hyviä ystäviä ja vaikka mitä. Siis kaikkea sitä mitä kesään kuuluukin. Tässä näitä muistoja, joka tykkää ottaa haasteen vastaan ja kirjoitella omat muistelot, voi halutessaan niin tehdä. Muisteloita on ollut sangen kiva lueskella. 

12 kommenttia :

 1. Mukavan rennon oloinen kesä - ja hurmaavat kukkakuvat :)

  VastaaPoista
 2. Ensin lämmin osanotto suruusi ♥
  Sitten harmittelen kolaria, en tiennytkään. Onneksi sait pitää Ukkosi!
  Lopuksi kiitokset kauniista kuvista ja muisteloista. Perhe on tärkein minunkin mielestäni♥
  Mukavaa syksyä ja nähdään tässä nettimaailmassa. Vaikka olisi ihanaa käydä siellä sun paratiisisaarella♥

  VastaaPoista
 3. Osanotto ja enkeleitä :)
  Kauniita kuvia ja ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
 4. Kesäinen Reposaari on ihana paikka! Vieläkin muistan tarkasti, minkälaista siellä oli lapsuudessa. Oli ilahduttava nähdä, kuinka hyvin paikan tunnelma on säilynyt. Espooossa noin upea paikka olisi täytetty valtavilla lasitaloilla ja kerrostaloilla.

  VastaaPoista
 5. Kiva oli lukea kesämuisteloasi, tietenkin nuo ikävät asiat himmensivät päiviäsi, mutta nosti iloiset asiat vielä arvokkaammiksi.
  Kauniit kukkakuvat täydensivät postauksesi!

  VastaaPoista
 6. Ihania kesä muiteloita,niin kauniitten kukkien kera.♥

  VastaaPoista
 7. Voimahali surussasi!
  Syys ei ole vielä näyttänyt mahtiaan vaan on vielä hyvin kesäistä.
  Nauti kesäisestä viikonvaihteesta!

  VastaaPoista
 8. Tärkeitä muistoja ja upeita kuvia, ihan terapiaa on noita kukkakuvia katsoa.

  VastaaPoista
 9. En olekaan tällaiseen haasteeseen törmännyt! Ihana kesä on ollut, kun näitä hyviä asioita lueskelee. Yritän aina muistaa enemmän hyviä asioita kuin niitä surullisia. Kauniita kuvia olet taas ottanut!

  VastaaPoista
 10. Näitä kuvia voi katsella kun oikein talvi alkaa tökkimään. Tätä taas saamme odotella.

  VastaaPoista
 11. Ihanaiset muistelot kera kauniiden kuvien!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...