perjantai 27. syyskuuta 2013

Mantelinen valkosuklaapannacotta


Tänään hurahtaa käyntiin Alpro Creative -kampanja, johon on haastettu mukaan 13 ruokablogia. Tarkoituksena on käyttää Alpron erilaisia juomia luovasti sekä leivonnassa että ruuanlaitossa ja kehittää oma resepti. Minulla kun on selvästi menossa sellainen nopeasti ja helposti hyvää syyskuu, niin tässäkin piti saada jotain herkullista aikaiseksi sen lyhyemmän kaavan kautta. Mielenkiintoisia muuten nuo Alpron juomat ja osittain ihan uusia tuttavuuksia. Erityisesti minua niissä innostaa vähärasvaisuus, laktoosittomuus sekä vitamiinit. Tähän reseptiin valitsin mantelijuoman, joka sisältää kevyesti paahdettuja manteleita ja lähdevettä.


Tässä siis jälkiruoka, joka on makean täyteläinen ja sopivasti mantelinen. Yksinkertaisesti hyvää. Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen. Sekoitetaan kattilassa Alpro mantelijuoma sekä kerma ja kuumennetaan rauhallisesti kiehumispisteeseen, annetaan kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Nostetaan kattila liedeltä. Pilkotaan joukkoon suklaa ja sekoitellaan, jotta suklaa sulaa. Lisätään joukkoon liivatelehdet sekä vaniljasokeri ja sekoitetaan hyvin. Kaadetaan seos pieniin vuokiin ja annetaan hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Vuoat kastetaan lämpimään veteen ennen pannacottan irrottamista, reunat irrotetaan varovasti veitsellä ja pannacotta kaadetaan tarjoilulautaselle. Koristellaan paperisella sydänkuviolla ripottelemalla päälle kaakaojauhetta. Pannacotan kaveriksi asetellaan sitruunan ja appelsiinin viipaleita pirteää makua ja väriä antamaan.
  • 2 dl Alpro mantelijuomaa
  • 3 dl kermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 3 liivatelehteä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta
  • appelsiini
  • sitruuna


Voit käydä äänestämässä suosikkireseptiäsi, äänestämään pääset tästä. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Nikon järjestelmäkamera sekä kolme satasen lahjakorttia Decanterin verkkokauppaan. Siis kipin kapin antamaan ääni luovimmalle ja herkullisimmalle ratkaisulle.



                                "Yhteistyössä Alpro"

17 kommenttia :

  1. Onpas kaunis - ei tuollaista raaski edes syödä vaikka olisi kuinka makoisaa..

    VastaaPoista
  2. Voimien herkullisen näköinen :P

    VastaaPoista
  3. Ihanasti olet koristellut tuon panna cottasi:) Onnea kisaan!

    VastaaPoista
  4. Kaunis! Olisipa kiva tarjota joskus tuollaista. Kasvisyöjä vieroksuu liivatetta, mutta senhän voi korvata jotenkin. Tuo mantelijuoma on pitkään ollut suosikkini, nyt siitä on saatavana myös sokeroimaton vaihtoehto. Onnea kilpailuun!

    VastaaPoista
  5. ♥oi,miten kaunis ja herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  6. Onnea kilpailuun kaunista on ja herkullinen

    VastaaPoista
  7. Niin herkullisen sydämellinen. nami.

    VastaaPoista
  8. Maukkaan näköinen:) Harmi, etten omista fb.tiliä, olisit saanut ääneni!

    VastaaPoista
  9. Nätti! Ja valkosuklaan ja mantelin yhdistelmä ei voi olla muuta kuin herkullinen.

    VastaaPoista
  10. OOOH, ihan sydän meni sykkyrälle. IHANA

    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  11. Uuh, aivan upea ja herkullisen kuuloinen!

    VastaaPoista
  12. Näyttää tosi herkulta!
    Nuo Alpron tuotteet on mulle melko vieraita, jotain jogurtteja oon joskus maistanu.
    Täytyy kai kokeilla tätä jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista
  13. Sinä olet todellakin innovatiivinen! Menin sinne äänestykseen mainitsemastasi kohdasta eli klcik, mutta sieltä en lötytänyt mitään listaa....

    Oliko joutsenia?

    VastaaPoista
  14. PS. Sarppu, ne Sillan uudet jaksot alkoivat viime sunnuntaina. Tänään tulee siis toinen osa UUTTAA tuotantokautta. Älä missaa!

    VastaaPoista
  15. Aivann ihana suloinen koristelu, eihän tuota raaskisi syödä:)

    VastaaPoista
  16. Hieno asetelma, olet kekseliäs.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...