torstai 26. syyskuuta 2013

Nektariininen crumble


Ei täällä mitään kuvaamaan kerkiä, kun kaikki viedään nenän edestä. Varsinkin tämä versioni brittiläisestä jälkiruuasta, joka tällä kertaa tehtiin pehmeistä kypsistä nektariineista ja sopii mainiosti pieneksi välipalaksi. Myös mustikkainen crumble on herkullista, siinä laitan taikinaan hiukan kanelia ja tarjoilen paksun vaniljakastikkeen kera. Tämä nektariininen crumble taas sopii hyvin jäätelön kaveriksi. Älkääkä katselko arvostelevasti jäätelöpalloja, en nimittäin osaa niitä kunnolla tehdä, en edes sillä hienolla Tupperwaren jäätelökauhalla.


Jälleen maailman yksinkertaisin ohje. Kylmähkö voi sekoitetaan muiden aineiden kanssa sekaisin. Itse sekoitan käsin. Vuoan pohjalle suikaloidaan nektariinit ja päälle murustellaan taikina. Kypsennetään 170 asteessa 45 minuuttia ja nautitaan ehdottomasti vaniljajäätelön kera. Makeutta on helppo säädellä vähentämällä tavallisen sokerin määrää. Itse tykkään makeasta ja silloin pienempikin määrä riittää. Tästä reseptistä tulee nelisen annosta.
  • 1,5 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 0,5 dl Myllärin luomu kaurahiutaleita
  • 3/4 dl sokeria
  • 0,5 dl muscovadosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g voita
  • 3 isoa kypsää nektariinia


7 kommenttia :

  1. Ostapa ikeasta seuraavalla kerralla se halpa metallinen jäätelökauha!
    Sen kun huljauttaa aina kylmällä vedellä ennen uutta palloa, niin toimii. Paremmin kuin moni kallis!

    Mä taidan lähteäkin leipasemaan omppupiirakan...joku loppasuu söi puolukkaisen...

    VastaaPoista
  2. Varmaan on herkullista!!
    Jos ei kaapista löydy muscovadosokeria, kai sen voi korvata tav. kidesokerilla?

    VastaaPoista
  3. Eli siis Ikeaan ja jäätelökauhan ostoon, katsotaan sitten kuinka käy ;). Toki voi muscovadon korvata tavallisella sokerilla, muscovado antaa vaan aromaattisemman maun. Täältä meidän lähikaupasta ei myöskään saa muscovadoa eikä ruokosokeriakaan, joten ne on aina ostoslistalla, kun käy hiukan pitemäällä kaupassa.

    VastaaPoista
  4. Voi nam! .....meillä on taas kaikki herkut loppu, jotain pitäisi leipaista.

    VastaaPoista
  5. Kuola valuu suupielestä. Ihana herkku.

    VastaaPoista
  6. Oi nam, tätä tehdään viikonloppuna!

    VastaaPoista
  7. Oih, mitä herkkuja blogissasi taas tarjoillaan! <3

    Tätä on huomenna kokeiltava! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...