sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Omenainen saaristolaisleipä


Tämä on minun suosikkivälipalani. Aavistuksen omenainen saaristolaisleipä, joka maullaan kyllä hurmaa yhden jos toisenkin. Itse laitan hiukan vaniljarahkaa sekä omenanlohkoja päälle ja taas jaksaa pitkän pätkän. Huono puoli on se, että vaikka teen yleensä kaksi leipää kerrallaan, ei tästä pääse pitkään nauttimaan, kun jo on kaikki mennyt. Pojatkin ovat siis tähän vallan ihastuneita. 


Haaleaan piimään sekoitetaan ensin hiiva ja sitten muut aineet. Kaadetaan taikina vuokaan ja annetaan nousta kunnolla. Paistetaan 175 asteessa reilusti yli tunti. Voidellaan paistamisen välillä siirappi-kahviseoksella.  Taikinasta tulee yksi leipä, mutta ohje on helppo kaksinkertaistaa ja tehdä kaksi leipää kerralla.
  • 0,5 l piimää
  • 1,5 dl kaljanmaltaita
  • 1,5 dl Myllärin kaurahiutaleita
  • 2 dl Myllärin ruisjauhoja
  • 5 dl Myllärin vehnäjauhoja
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl omenahilloa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 pala hiivaa


16 kommenttia :

  1. Nami! Tämä ohje täytyy kirjoittaa muistiin.:)

    VastaaPoista
  2. Oijoijoi! Saaristolaisleipä on ehdoton suosikkini, tämä versio täytyy testata! Mums... :)

    VastaaPoista
  3. Voi nam! Tämä sopisi varmasti myös joulupöytään... jotenkin nuo raikkaat punaiset värit saivat ajatukset jo lipsahtamaan sinne, hupsista. Niin oliko sulla täällä jotain tyrniherkkuja?
    Mukavaa uutta viikkoa sinne?

    VastaaPoista
  4. Oi, tämähän kuulostaa ihan mainiolta! Mun mies tekee aika useinkin saaristolaisleipää, joten tässä onkin nyt tuttuun reseptiin uusi vivahde : ) Kiitos taas kovasti ihanista ohjeista ja aurinkoista alkuviikkoa Reposaareen!

    VastaaPoista
  5. Tätä täytyy kyllä tehdä!

    VastaaPoista
  6. Saaristolaisleipä on todella hyvää ja todellakin kannattaa tehdä enemmän kuin yhden kerrallaan. Hupenee meilläkin nopsaan:)

    VastaaPoista
  7. Waude, taas uutta potkua vanhaan hyvään ohjeeseen. Kiitos :D

    VastaaPoista
  8. Erikoisen kuulosta ja näköistä, uskon että herkullista myös!

    VastaaPoista
  9. Olisi mukava leipoa reseptilläsi saaristolaisleipää. Meillä tykätään maalahden saaristoleivästä. Mutta itse leipiensä saa parempaa.

    VastaaPoista
  10. Acabei de conhecer o seu blog,achei maravilhoso.Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
    Siga-me e pegue o meu selinho!!!

    Obrigada.

    Beijos Marie.

    VastaaPoista
  11. Tätä pitää tehdä leivinuunin lämmössä :)

    VastaaPoista
  12. Tätä on kyllä pakko leipoa lähiaikoina, viime kerrasta on jo ihan liian pitkä aika kun kyseessä on kuitenkin yks lempparileipä! NAM! :-)

    VastaaPoista
  13. Kiitos ohjeesta! Mulla oli jostain syystä jäänyt monta purkki omppuhilloa viime vuodesta, nyt sain yhden käyttökohteen niille =)

    VastaaPoista
  14. taivaallisen hyvännäköstä! <3 <3 <3

    VastaaPoista
  15. Saaristolaisleipä on hyvää. Minun herkkuani on saaristolaisleipä keitetyillä kananmunilla ja anjoviksella, mutta tykkäisin varmasti tällaisesta makeammastakin.:)

    VastaaPoista
  16. Namskis, ihanalta näyttää! Olen rakastunut saaristolaisleipään vasta nyt lähiaikoina, en kai ennen sattunut sitä maistamaan. Olisipa leipävuoka niin tekisin heti!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...