keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Onnea kaksivuotiaalle




Nyt voi kakkua syödä ihan hyvällä omallatunnolla, sillä proteiinia löytyy. Tässä kakussa oli nimittäin 22 munaa. Kaksivuotias prinsessa sai siis viikonloppuna tällaisen. Toiveena oli lapsiystävällinen sisus, joten makuina oli vadelma, mustikka ja mansikka sekoitettuna kermavaahto-mascarponeseokseen. Pari kakun kerrosta värjäsin punaisilla Candy Meltseillä vaaleanpunaiseksi. Näin saatiin sisuksesta mukavan värikäs. Värillistä kääretorttupohjaa tehtäessä laitan tavallisen vaalean kääretorttutaikinan sekaan parikymmentä sulatettua Candy Melts nappia. Määrä riippuu hiukan siitä, kuinka tumman värin haluaa. Kääretorttutaikinaa saa olla hiukan runsaammin kuin tavallisessa kääretortussa. Lisää juttua kääretorttupohjan värjäämisestä tässä. Tässä kakussa oli 4 kääretorttupohjaa.


Kakun pinnassa on vaaleanpunainen sokerimassalevy, jonka alla kermavaahto. Koristeet marsipaania ja tehty ihan samana päivänä kakun kanssa, kun oli niin kakkuisa viikonloppu ja ihan hyvin silti toimivat. Marsipaanikukkasideaa pitää hiukan kehitellä eteenpäin.


Kuinka ollakaan käytössä oli jälleen tuo suklaapäällys, josta en taida koskaan päästä eroon. On ensinnäkin loistava siksi, että kovettuu jääkaapissa, jolloin kakkua on helppo kuljettaa, toisekseen siksi, että sen voi tehdä laktoosittomana. Laktoosittomasta kermasta tehdyt pursotukset kun tahtovat mennä helposti huonoksi varsinkin, jos kakun tekee edellisenä päivänä. Tämä suklaa säilyy sen sijaan hyvänä useamman päivän ja maistuu niin herkulta. Niin ja siitä saa tehtyä tosi hienoja pursotuksia, kunhan pitää hiukan aikaa jääkaapissa, jos tuntuu liian löysältä. Suklaakuorrutteen valmistus: Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumennetaan rauhallisesti kiehumispisteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Annetaan ehdottomasti kunnolla jäähtyä. Vatkataan pöydällä hiukan pehmennyt voi vaahdoksi ja lisätään jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. On helppo levittää kakun reunoihin ja päälle, jos tuntuu liian löysältä tarkkoihin pursotuksiin, voi täytettä pitää hetken jääkapissa kovettumassa. Tämä on sopiva määrä ison kakun kuorruttamiseen, jos haluat tehdä pienemmän määrän, katso ohje tästä.
Suklaakuorrute:
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl kaakaojauhetta
  • 3 dl kermaa
  • 6 keltuaista
  • 450 g voita
  • 6 valkuaista
  • 3 tl vanilliinisokeria


15 kommenttia :

  1. On siinä ollut isot bileet, kun kakkukin on noin muhkea :-) Herkullisen oloinen tuo kuorrutus.

    VastaaPoista
  2. Ompas upea kakku ! ja toi kuorrutus, täytyypä pistää testiin. Mä en ole mikään kummoinen leipuri ja aika harvoin tulee leivottua mutta nyt pitäis siskolle synttärikakku pyöräyttää :D

    VastaaPoista
  3. Wau, onpas kakulla näköä ja kokoa.

    VastaaPoista
  4. Vau,mikä munamäärä ,mutta kakku on tosi upea!
    ja tuosta alemmasta lakupiippujutusta,en tiedä itkeäkö vain nauraa....

    VastaaPoista
  5. Voihan kakku....mun täytyy lähteä pois täältä kuolaamasta :P

    Ne sun taannoiset leppikset on muuten vallan mainiot, kävin taas hauskuuttamassa itseäni niillä :D

    VastaaPoista
  6. Wow!!!
    I love all kinds of sweets and desserts, this is my addiction!!!

    Hugs from Brazil

    Bia

    www.biaviagemambiental.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. Voi mikä ihana kakku! Kyllä jotkut osaavat!

    VastaaPoista
  8. Tosi komea kakku! Kelpaa tuollainen pöytään nostaa :) Ja miten tuo ruskean ja vaaleanpunaisen yhdistelmä onkin niin kaunis aina vaan, ikinä en kyllästy siihen :)
    Minä käytän aina laktoositonta vispikermaa kakuissa, eikä ole pursotukset ikinä pahaksi menneet... voisiko merkillä olla sitten merkitystä. Käytän Pirkan laktoositonta vispikermaa.

    VastaaPoista
  9. Tosi upea kakku :)

    VastaaPoista
  10. On aivan viehättävän kaunis kakku ♥

    Oletko koskaan leiponut ankanmunista? Meillä on kanojen lisäksi kaksi ankkaa, joista toinen alkoi juuri munimaan. Ankanmunien sanotaan olevan aivan erinomaisia leivonnassa. Itse saan vain joskus sellaisia leipomisinnostuksia, jotka kestävät muutaman päivän ja menevät sitten ohitse. Saa siis nähdä milloin tulee kokeiltua ankanmunaa leivonnassa! :D

    VastaaPoista
  11. Vau, näyttää hyvältä ja myös kuvailemasi sisältö takuulla maistui!

    VastaaPoista
  12. En kestä, aivan upea kakku! Kyllä sitä on kelvannut kaksivuotiaan syödä :)

    VastaaPoista
  13. Aivan mahtava, ihana kakku!

    VastaaPoista
  14. Ihastuttava kakku jälleen!♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...