tiistai 3. syyskuuta 2013

Savuporoiset tai katkarapuiset kuharullat


Minulle savuporoisia ja Ukolle katkarapuisia kuharullia, kiitos. Savuporoiset ovat hiukan voimakkaamman makuisia ja katkarapuisista en tiedä, kun olen sellainen mereneläväallergikko, mutta Ukko tykkää kovasti. Helposti pikkuisen gurmeeta elämään. En kylläkään ole mikään kalojen asiantuntija, mutta oletan, että nyt on kuhaa hyvin saatavilla, myöhemmin talvella ei niinkään. Eli kalastamaan tai sitten lähimpään kalakauppaan, Reposaaren Kalapaikka Merimestasta saa kuhafileitä 20e/kg.


Ensinnä fileille ripotellaan suolaa, mustaa pippuria ja puristetaan hiukan sitruunan mehua. Sen jälkeen valmistetaan täyte. Savuporoisissa on 100g savuporotuorejuustoa ja 50g silputtuja savuporoleikeviipaleita sekoitettuna. Katkarapuisissa on 100g katkaraputuorejuustoa ja vajaa 100g katkarapuja sekoitettuna. Täytteet levitetään kalojen päälle, yksi tuollainen täytemäärä riittää noin viiteen kuhafileeseen. Täytteen päälle levitetään sopivasti suikaloitua purjoa.


Fileet kääritään häntäpäästä lähtien kauniisti rullalle ja tuikataan pari puista hammastikkua pitimiksi. Rullat asetetaan sopivaan vuokaan ja kaadetaan päälle reilu desi valkoviiniä. Rullat paistetaan uunissa keskitasolla 190 asteessa noin puolisen tuntia riippuen hiukan rullien paksuudesta. Kaveriksi sopii mainiosti vaikkapa ratatouille, jonka ohjeen löydät tästä.



7 kommenttia :

  1. Voi,voi mitä herkkua:)

    VastaaPoista
  2. Ilosta keskiviikkoaamua kammarista ! Kuha yksi lemppareistani, tillaan aina ravintelissa sitä ruuaksi jos löytyy listalta. Aikas harvoin ollaan kotona laiteltu, tässäpä oisi nyt mehevä ohje :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavat yhdistelmät, eipäs ole koskaan tullut tälläistä maistettua. Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta.

    VastaaPoista
  4. oi.. tätä tekisi mieli kokeilla, juuri savuporoisena! Näyttää niin herkulliselta <3

    VastaaPoista
  5. Ihanaa saada kalaohjeita! Kiitos:)
    Sinulla on niin ihanan selkeät ja kauniit kuvat aina niin leivonnaisista kuin ruoista, upeata!♥

    VastaaPoista
  6. Oi nam, varmasti tämä hyvää!!!

    VastaaPoista
  7. Hei tuota katkarapuista kuharullaa on ehdottomasti kokeiltava. Valmistin viikonloppuna ihan perinteisesti pastettua kuhaa. Oli sekin hyvää. Mutta tuota herkkua sitten ensi viikonloppuna, kun saan mieheni kaupungista vieraakseni. Kiitos!
    Tämä blogisi on mainio.
    Kiitos, kun jaat tämän kaiken!!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...