keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Täysjyväiset crackerit


Uskokaa tai älkää, minulla on muutakin elämää kuin leipominen ja facebook, vaikka oppilaat ovatkin sitä mieltä, että hanki elämä, sillä äsken mainitut eivät riitä. Hih, toistaiseksi tämä nykyinen vaikuttaa kyllä oikein mukavalta. Monta muutakin harrastusta siis löytyy kuin bloggailu, mutta täytyy myöntää että aikaa vuorokaudessa voisi olla hiukan enemmän, jotta voisi toteuttaa kaikkea mitä on mielessä. Olen joka tapauksessa ihminen, joka tarvitsee jotain luovaa toimintaa työn vastapainoksi ja tällä hetkellä se on tämä taikinaterapia. Jos et ole pitkään aikaan leiponut, niin kokeile, olen varma että nautit.


Näistä äärimmäisen helppotekoisista ja nopeista crackereista on helppo aloittaa. Ovat hyviä suoraan uunista tullessaan tai myöhemminkin, kunhan muistaa säilyttää ne vaikkapa kannellisessa tiiviissä rasiassa, etteivät pehmene. Ovat huomattavasti vehnäisiä crackereita terveellisempiä ja hyviä ihan sinällään pelkän voin kanssa, niin tai pähkinöiden kera.


Sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Sekoitetaan sulatetun voin joukkoon maito ja lisätään seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoitetaan taikina nopeasti tasaiseksi. Kaulitaan taikina leivinpaperille pellin päälle tasaiseksi levyksi, leikataan taikinapyörällä halutun muotoisiksi paloiksi, pistellään haarukalla hiukan reikiä ja paistetaan 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Jäähdytetään ja irrotellaan varovasti toisistaan. 
 • 1 dl Myllärin luomu ruisjauhoja
 • 2 dl Myllärin luomu täysjyvä vehnäjauhoja
 • 1 dl Myllärin luomu kaurahiutaleita
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl suolaa
 • 100 g voita sulatettuna
 • 0,5 dl maitoa


9 kommenttia :

 1. Tosi kiva ja simppeli resepti! Taikinaterapia nollaa kyllä aivotoiminnan kaikesta muusta mukavalla tapaa. Meillä tuo jätkänpätkä totesi mulle taannoin, jotta "Meillä kummallakin on kolme harrastusta, mutta hänellä ne kaikki ovat hieman liikunnallisempia." ......ai, miten niin :)

  VastaaPoista
 2. Nimetön25/9/13

  Leipominen on todella terapeuttista ja mukavaa. Innostun joksus ja leivon monta piirasta/kakkua yms peräkkäin ja leivinuunia lämmitettäessä teen aika usein siinä sämpylät ennen kuin laitan sinne haudutettavia ruokia. Välillä menee useampi päivä, ei tule leivottua ja sitten taas huomaa miten se virkistää. Vieraiden tulo antaa hyvän syyn aina leipoa monenlaista.

  VastaaPoista
 3. Olen löytänyt tieni taikinaterapiaan itsekin. Tämä uusi mahdollisuus viettää kotiäidin elämää on suorastaan ajanut minut leivontapuuhiin. Kaikenlaista tulee kokeiltua ja miten hyvä mieli siitä syntyykään, kun saa jotain hyvää aikaseksi :). Ja meillä poikaperheillä on tietenkin vielä erityissyy heiluttaa kauhaa...kaikenlaisen syötävän menekkin on valtaisaa :D!

  VastaaPoista
 4. Leipominen on todella mukavaa, itse tulee vaan valittua aina niitä tuttuja ja helppoja reseptejä... joskus vois kokeilla jotain uutta ja huomata, että mähän osaan :D

  VastaaPoista
 5. Justiisa, porkkanamuhkut niin jo kyllästyttääkin ! Ja näihin päälle suolasta tai hillua, kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Taikinaterapia toimii aina :) Kiitos inspiraatiosta - nyt syksyllä saa ollakin hieman tuhdimpi keksi iltateelle - tai vaikka töihin mukaan juustopalan kaveriksi!

  VastaaPoista
 7. Näitä täytyy kokeilla, kuulostaa herkulliselta.

  VastaaPoista
 8. Nämä voisivat olla hyviä illanistujaisten naposteltavia. Kiitos ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 9. Ihana ohje, menee kokeiluun varmaan heti ensi sunnuntaina juustojen kaveriksi :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...