tiistai 22. lokakuuta 2013

Mustikkakakku




Floralla on ensi vuonna juhlavuosi, jolloin tulee täyteen 45 vuotta. Juhlinta aloitetaan jo hiukan etukäteen ja muutamat blogit ovatkin saaneet tehtäväkseen suunnitella jotain koko perheen reseptiä, jolla tuodaan juhlaa arjen keskelle. Täytyy myöntää, että juuri tuo Flora juokseva kasvisöljyvalmiste ei ole ennen ollut meidän perheen käytössä ja uteliaisuuttani halusin siihen tutustua. Olemme nyt testanneet sitä sekä ruuanlaitossa että leipomisessa ja molemmissa toimii hyvin. Erityisesti Floralla on näppärä voidella erilaiset kakkuvuoat ja sitä on helppo lisätä pannulle paistamista varten. Pojat ovat tykästyneet tuotteeseen siksi, ettei tarvitse sulatella voita, pääsee hiukan vähemmällä. Olen nimittäin kohtuu hyvin tartuttanut heihin tätä taikinaterapiatouhua ja keittiössä häärii usein useampikin henkilö. Floran tuotteisiin voi käydä tutustumassa tässä.


Päätin sitten tehdä koko perheelle sopivan helpon kakun, joka sopii vaikka vähän paremmaksi välipalaksi. Ainekset ovat sopivan yksinkertaiset ja tekotapa helppo. Tätä on nyt testattu useamman kakun verran ja menekki on ollut vähintäänkin erinomainen. Maku on myös sopivan neutraali, jotta perheen pienimmätkin uskaltavat maistaa. Mustikka on aina varma valinta, tässä tosin lemon curd antaa makuun ripauksen eksotiikkaa.


Vatkataan munat ja sokerit hyvin vaahdoksi. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi Flora sekä kerma. Sekoitetaan hyvin sekaisin ja kaadetaan Floralla voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Sekoitetaan 0,5 dl lemon curdia mustikoiden kanssa ja ripotellaan hiukan sokeria joukkoon. Levitetään seos sormin varovasti kakkutaikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paistetaan kakkua 200 asteessa noin 45 minuuttia. Sekoitetaan mascarponeen loppu lemon curd ja hiukan sokeria, levitetään seos jäähtyneen kakun päälle ja koristellaan mustikoilla ja marengeilla.
  • 2 dl Flora Culinesse juoksevaa kasvisöljyvalmistetta
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl tummaa muscovadosokeria
  • 4 kananmunaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 dl mustikoita
  • 1 dl lemon curdia
  • 1 prk mascarponea 
  • marenkeja



                                 "Yhteistyössä Flora"

12 kommenttia :

  1. Ihanan näköinen kakku. Vaikuttaa tosi hyvältä. Mustikat ja sitruuna on kiva yhdistelmä. Moni lähtikin tässä kampanjassa kakkulinjalle.:)

    VastaaPoista
  2. Herkullinen näky. Ja kivasti olet somistanut kynttilöillä kahvikuppien päällä. Ihana idea :).

    VastaaPoista
  3. Minä leivon tuolla juoksevalla kasvisöljyllä usein kuivakakkuja, piirakoita ja muffinsseja juuri sen helppouden vuoksi. Ja sen kanssa leipoessa kakuista ja piirakoista tulee huomattavasti pehmeämpiä kuin voilla ja ovat varmaan vähän terveellisempiäkin ;) Vuoat voitelen myös tällä, levittyy kivasti pullasudin kanssa. Makueroja leivonnaisissa en ole huomannut, kaikki on ollut hyvää :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kauniit kuvat ja herkullisen oloinen resepti! Hauska käydä kurkkimassa muiden blogeissa, mitä kaikkea Floran tuotteista onkaan tehty :-)

    VastaaPoista
  5. Herkulliselta näyttää, ihana idea laittaa tuikku kynttilät kahvikuppien pohjaan :)

    VastaaPoista
  6. Onnea kisaan! Aivan ihana herkku löytyi täältäkin. Kakussa on monia omia lempijuttujani: mustikat, lemon curd, muscovado ja mascarpone. Nuo Floran juoksevat kasvirasvat on meillä todella käytettyjä ruoanlaitossa & leivonnassa, tykkään niiden kätevyydestä ja maku on hyvä.

    VastaaPoista
  7. aivan mahtava resepti jälleen ja ihania nuo sinun kahvikuppituikkualustat...

    VastaaPoista
  8. Päräyttävä kakku! Nam!

    VastaaPoista
  9. Näyttää herkulliselta, mutta nyt pitää olla tiukkana... Upeat kupit sinulla siinä kuvassa.

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
  10. Mustikat ovat niin ihania. Tähän koristeeksi sopisivat varmasti pakastetut pensasmustikat.

    VastaaPoista
  11. Kuulostaa aivan ihanalta, ja ihan mielettömän kauniit kuvat jälleen kerran! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...