lauantai 26. lokakuuta 2013

Omenainen vuokaleipä


Ostin lähikaupasta pari uutta leipävuokaa ja pakkohan ne oli heti testata. Oikein hyvin toimivat erittäin edullisesta hinnastaan huolimatta ja mahtuvat hyvin uuniin vierekkäin. Leipäohjettakin hiukan muuntelin syksyisemmäksi ja tuli oikein hyvää makeahkoa omenaista leipää. Maun kyllä kruunasi omatekoinen omenahillo. Tuo siemensekoitus leivän päällä on tällä hetkellä suosikkini ja sitä tulee laitettua kyllä joka paikkaan. Granolaa pitäisi seuraavaksi väsätä, paahdetut siemenet ovat niin herkkua.


Sekoitetaan hiiva kädenlämpöiseen omenamehuun, lisätään suola, sokeri, voisula, mausteet, omenaraaste ja kaurahiutaleet. Alustetaan taikinaan jauhot vähitellen ja vaivataan kimmoisaksi. Peitetään taikina ja kohotetaan hyvin tunnin verran. Kumotaan taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivataan ilmakuplat pois, jaetaan kahteen  osaan, leivotaan leiviksi ja laitetaan vuokiin. Annetaan nousta vielä kaikessa rauhassa hyvin. Voidellaan vesi-siirappiseoksella ja ripotellaan päälle runsaasti siemensekoitusta. Paistetaan 200 asteessa noin 40 minuuttia.  
  • 5 dl omenamehua
  • 25 g hiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • iso luraus vaahterasiirappia
  • 0,5 dl voisulaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl kanelia
  • 4 dl raastettua omenaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 7 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 7 dl Myllärin luomu sämpyläjauhoja


8 kommenttia :

  1. Mehevän näköistä leipää, nam!

    VastaaPoista
  2. Oi, miten hyvännäköistä leipää!! Ja voi että nämä sun valokuvat on niin täydellisen ihania!!

    VastaaPoista
  3. Ihana leipäohje. Ja nuo siemenet päällä kruunaavat kaiken. Tykkään siemeniä sisältävistä leivistä.:)

    VastaaPoista
  4. Herkullista, njams'.

    VastaaPoista
  5. Maukkaan näköinen vuokaleipä:)

    VastaaPoista
  6. oi, nämä leipäreseptit ovat niin tervetulleita, kiitos jälleen!

    VastaaPoista
  7. Voi miten ihanan näköistä leipää! Varmasti maistuvaa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...