torstai 17. lokakuuta 2013

Puolukkaiset taatelisämpylät


Nyt on kokeiltu erilaisia puolukkaherkkuja ja loput puolukat on visusti tallessa pakkasessa. Jotain vaihtelua piti saada perinteiseen sämpyläreseptiin ja lisäsinkin puolukoita sekä tuoreita taateleita. Mukava vähän erilainen yhdistelmä. Syysloma kolkuttelee ovella ja monia kivoja juttuja on tiedossa. Lehdetkin ovat vihdoin kunnolla pudonneet puista, joten viimeisiä pihahommiakin pitäisi hoitaa. Toivotaan ettei ihan vielä tule lunta.


Sekoitetaan hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisätään siirappi, suola, voi, puolukat, taatelit ja auringonkukansiemenet. Alustetaan jauhot vähitellen taikinaan. Vaivataan taikinaa hyvin vartin verran ja peitetään liinalla. Annetaan kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan. Kumotaan valmis taikina jauhotetulle alustalle ja vaivataan ilmakuplat pois. Tehdään taikinasta pitkä pötkö, leikataan sopiviksi paloiksi ja pyöritellään sämpylöiksi. Nostetaan pellille ja kohotetaan hyvin ennen paistamista. Ennen uuniin laittoa voidellaan sämpylät vedellä ja ripotellaan päälle kurpitsansiemeniä. Paistetaan 200 asteessa viitisentoista minuuttia.
  • 5 dl  luomu maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 0,5 dl siirappia
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 dl sulatettua voita
  • 3 dl puolukoita
  • 3 dl silputtuja tuoreita taateleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 dl Myllärin luomu ruisjauhoja
  • 6 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 2 dl Myllärin luomu kaurahiutaleita
  • 2 dl luomu hiivaleipäjauhoja


6 kommenttia :

  1. Ohh.. Nytpä tiedän, mitä teen viikonloppuna! <3 <3

    VastaaPoista
  2. Ihanan herkullista. Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  3. Oioi, nämä on varmasti hyviä ja on vielä kauniitakin :)

    VastaaPoista
  4. Näyttävät todella herkullisilta!

    VastaaPoista
  5. Kivan oloiset sämpylät! Kuivattu viikuna ei ihan suosikkeihin kuulu,mutta puolukka antaa varmaan tosi kivasti makua noille:)

    VastaaPoista
  6. Näyttää herkullisilta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...