keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Ricottapannukakut mustikoilla


Aina jotain puuttuu. Meillä ei ole esimerkiksi lainkaan sellaista pikkulättypannua, niimpä nämäkin pannukakut on tehty taiteillen ison pannun kanssa. Tosin tämä ricottataikina on sen verran paksumpaa, että onnistuu isollakin pannulla jokseenkin hyvin. Jos olet lättyjen ystävä, etkä ole tällaista versiota ennen kokeillut, kokeile ihmeessä. Minusta nämä päihittävät tavislätyt mennen tullen. Monesta eri reseptiversiosta olen koonnut tämän itselleni mieluisan.


Sekoitetaan kuivat aineet keskenään, lisätään kananmunat ja sekoitetaan hyvin. Lisätään joukkoon maito ja kerma pienissä erissä välillä sekoittaen, sitten ricotta ja lopuksi sulatettu voi. Paistetaan paksuhkot pannukakut miedolla lämmöllä molemmin puolin, koska taikina on paksua, kannattaa se levittää painellen pannulle vaikkapa lusikalla. Pannukakuista ei tule mitään hirveän makeita, joten päälle voi lurauttaa vaahterasiirappia tai ruokosokeria. Ja lisukkeeksi mustikoita tai mitä sitten haluaakin.
  • 3,5 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 munaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 250g ricottaa
  • 0,5 dl sulatettua voita


15 kommenttia :

  1. Herkullisen näköisiä! nam.

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihanan näköisiä! Minulla on tänään ollut hirveä lättyhimo kun jossain blogissa törmäsin niihin... ja nyt vielä sun lätyt :D

    VastaaPoista
  3. Voi, mikä herkku, täytyypä kokeilla! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Mummeli sen jo sanoikin, mutta mitäs sitten :)
    Herkullisen näköisiä, taas menee resepti jemmaan!

    VastaaPoista
  5. Täydellistä! Niin itse kuvat kuin varmasti makukin. :)

    VastaaPoista
  6. Nam, näitä pitää kokeilla. Se sun ricottapiirakka on ollut herkkua kaikkien mielestä kelle sitä on tarjottu, olen tehnyt sen mustikkahilloon.

    VastaaPoista
  7. Tämä resepti täytyykin laittaa korvan taakse, kuulostaa tosi herkulliselta. Meillä pikkulättypannuja (joita ei oikeastaan koskaan käytetä) on siunaantunut kaksi. Toinen tuli ostettua kun en muistanut, että oli sellainen ennestään. Eli ei ole ollut kovin suurella käytöllä kun olemassaoloa ei ole muistanut.

    VastaaPoista
  8. Minä olen tehnyt pannarit aina kermaviilipohjaisina, mutta tämä ricottaversiokin pitää kokeilla. Kiva tuo kaneli taikinassa!

    VastaaPoista
  9. Oi että on herkun näköisiä. On miljoonakertaa pitänyt tehdä ricottapannareita, mutta aina ne vaan on tekemättä....

    VastaaPoista
  10. Herullisen näköistä täytyykin kokeilla:)

    VastaaPoista
  11. Tämäpä lähtee jojeiluun viikonloppuna:)

    VastaaPoista
  12. Hirmuisen hyvän näköistä.:)

    VastaaPoista
  13. Ihanan näköisiä! Mä koitan välttää noita ylimääräisiä vekottimia, mutta pikkulättypannu ja muutama kahvikakkuvuoka on vielä hankintalistallani. Sitten riittää.. ;)

    VastaaPoista
  14. Jessus kun on hyvän näkösiä! Kokeilen viikonloppuna jos onnistuisin kans näissä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...