torstai 10. lokakuuta 2013

Seijan Tupa Reposaari


Meidän kylällä Ympäristöntutkimuskeskuksen kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee pikkuinen luomupuoti Seijan tupa, joka on osa isompaa yritystä. Samassa pihapiirissä on myös kasvihuoneet, joissa on kukkamyyntiä vuodenaikojen mukaan. Tarjontaa on siis runsaasti ja pääasia on se, että tuotteet ovat kotimaisia. Lisäksi hinnat ovat kohtuullisia, mikä viehättää tällaista ison perheen äitiä. Tämä on siis syy siihen, miksi olen viime aikoina niin luomua hehkuttanut. Kotimaisuus kunniaan.


Tässä on muutama kuva tarjonnasta, jota löytyy sangen mukavasti. Sisäkukkia on kukkivina sekä viherversioina. Luomu juureksia ja -vihanneksia on tarjolla useaa eri sorttia ja valikoima vaihtelee jatkuvasti. Erittäin iloinen olin viimeksi ostamistani luomu kurkuista, joita on harvoin saatavilla. Tomaatit ja kurkut tekevät meillä nopsasti kauppansa ja maku on samanlainen kuin omissa kasvihuonetomaateissa ja -kurkuissa. Ei siis mikään ihme, etteivät ne kauaa kaapissa säily. Seijalle voi myös esittää omia toiveitaan ja hän toteuttaa niitä mahdollisuuksien mukaan. Tässä kaupassa myyjä voi täysin itse päättää mitä myy. Kannattaa myös seurailla sivuja facebookissa, jonne päivittyy aina tuoreimmat tarjottavat, sivulle pääsee tästä.
Sangen viehättäviä ovat myös Suomen pienimmän limonaditehtaan pullot. Persoonallisia makuja kuten tervalimonadia löytyy ihan perinteisten lisäksi. Lisäksi valikoimiin kuuluu paljon erilaisia muita mehuja kuten tyrni- ja karpalomehua sekä poksauteltava makean pihlajan kuohujuoma, josta lisää tuonnempana. Seijan puodista löytyy myös salaatinkastikkeita, mausteita, sekä Ruukin Myllyn jauhoja, hiutaleita ja ryynejä. Paljon siis kivoja tuotteita omaan kotiin ja kavereille vietäväksi.


Pojun suosikiksi on noussut ehdottomasti tuo mansikkainen limonadi. Sitruuna sooda on kokeilematta ja sitä minun pitää sitruunan ystävänä kyllä kokeilla, monta muutakin makua on vielä testaamatta. Tämä on sellaista sopivaa viikonlopun hiukan parempaa juotavaa. Niin ja onhan tuolla puodissa sitten kaiken syötävän lisäksi myös ihania huopatöitä, hernesaippuaa, kortteja ja muuta pientä, mutta minua lähinnä kiinnostaa tuo ruokapuoli.


Kasvihuoneessa on syksykukat parhaimmillaan. Ihan mieletöntä väriloistoa. Callunoita on niin monessa värissä, että varmasti löytyy jokaiselle sopiva, myös Hopealangat viehättivät kovasti. Ja miksikö tätä nyt niin hehkutan, menkää itse katsomaan niin ymmärrätte.


9 kommenttia :

 1. Minä kävin Kokemäellä Anttilan tilalla ostamassa noita limuja ja kuohariakin. Olivat hyviä ja limonadipullokin menee uusiokäyttöön(elokuun postauksessa puutarhailua).

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana puoti! Kaunis on rakennuskin missä puoti on, ja ne tuotteet, ah!

  VastaaPoista
 3. Oi ihanaa, kiitos vinkistä pitää poiketa!

  VastaaPoista
 4. ihana puoti. Pitää tulla käymään.

  VastaaPoista
 5. Komeasti profiloitu tuo Seijan tupa. Oikea vanhan idyllin pihapiiri.

  VastaaPoista
 6. Mukava puoti kun saa luomua ihan sopuhintaan ja hyvästä vähän kannattaa maksaakkin. Kauniita on kukat, ihanaa kesän jatkoa noilla kukilla.
  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kiva kun mainostit puotia! Vaikka lähes vieressä asutaan, en ollut kuullutkaan tästä kaupasta. Ihanan näköinen puoti ja varmasti poikkean :)

  VastaaPoista
 8. Pitäisi varmaan kokeilla oman pitäjän juomia.;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...