sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kalkkunaiset kolmioleivät


Meillä on täällä varsinainen sairastupa, mutta olemme päättäneet kunnialla selvitä Isänpäivän vietosta. Aamusella Papeliinille tarjottiin kalkkunaisia kolmioleipiä ja suklaakakkua. Menekkiä oli etukäteen aikas vaikea arvioida, mutta kaikki kolmioleivät humpsahtivat parempiin suihin. Täytteen mietin valmiiksi eilen ja ostin sitä varten savustettua vanhan ajan kalkkunaa, joka oli kyllä todella pehmeää ja herkullista. Kalkkuna on ehdottomasti myös jouluruokalistallamme. Paahtoleiväksi valittiin ruispaahtoleipä, joka toimi täytteen kanssa tosi hyvin. Timjami antoi täytteelle kivan hiukan erilaisen maun. 


Sekoitetaan tuorejuusto ja creme fraiche. Lisätään mausteet, hiukkasen mustaa pippuria ja silputtu timjami. Lisätään raastettu kurkku ja kuutioitu kalkkuna. Lisätään suolaa, jos tarvetta. Levitetään jäähtyneiden, voilla voideltujen paahtoleipien väliin ja leikataan kulmista puoliksi.
  • 1 prk valkosipulista tuorejuustoa
  • 1 prk creme fraichea
  • 400-500 g savustettua kalkkunaa
  • 1/3 kurkku raastettuna ilman kuoria
  • useita tuoreita timjamin oksia silputtuna
  • voita
  • mustaa pippuria
  • suolaa

2 kommenttia :

  1. Ei pitäisi lueskella näitä sinun postauksia iltaisin - aina tulee nälkä. :) Herkullisen näköisiä leipiä, joita voisi myödä tuplahintaan vaikka leivät on puolitettu kolmioiksi. Ainakin näin näyttää useissa kaupoissa olevan käytäntö. :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuuloisia voileipiä ja isänpäivän paitakakku aivan ihastuttava! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...