keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kuituinen talonleipä


Tässä vielä toinen viime viikon tuotoksista. Myllärin luomun kuituinen talonleipäaines sisältää myös valmiiksi leipäjuurta ja hiivaa lisätäänkin sitten vain puoli palaa. Näidenkin leipien kanssa tärkeää on hyvä nostatus, joten kannattaa varata leipomiseen tarpeeksi aikaa. Laitoin joukkoon siemensekoitusta, josta tulee mukava rapsakka lisä sekä hiukan valkosipulimaustetta. Ei tarvinnut kahdesti huudella poikia välipalalle. Sekoitetaan kädenlämpöiseen veteen hiiva sekä siemensekoitus ja mausteet. Lisätään jauhot ja sekoitetaan hyvin. Annetaan nousta rauhassa lämpimässä paikassa reilu puoli tuntia. Leivotaan kahdeksi isoksi tai kolmeksi pienemmäksi leiväksi ja nostatetaan leipiä vielä reilut puolisen tuntia. Paistetaan 200 asteessa vajaa puoli tuntia. Leipiin saa hyvän rapean pinnan, jos laittaa uuniin pellille leipien alapuolelle hiukan vettä.
 • 6,5 dl kädenlämpöistä vettä
 • 0,5 pkt hiivaa
 • 3 rkl vaahterasiirappia
 • 3 dl siemensekoitusta
 • 2-3 tl valkosipulijauhetta
 • 3 tl suolaa
 • 1 pussi ( 1 kg) Myllärin luomu kuituista talonleipäainesta


13 kommenttia :

 1. Mielenkiintoa herätti tuo leipäaines.Pitääpäs muistaa kurkata kaupassa käydessä löytyykö sitä meiltäpäin.Kokeiluun ehdottomasti.

  VastaaPoista
 2. Kuitu se naisen tiellä pittää :)

  VastaaPoista
 3. Italiassa olen oppinut, että pitkä nostatus on niin pizzapohjan kuin leivänkin salaisuus. Ja hiiva (jos sitä käytetään, pala edellisen päivän taikinaakin käy) laitetaan lämmittämättömään veteen.

  Miltä muuten tuntui se voittamasi hemmottelupaketti kesällä? Ei ole pakko kommentoida, mutta luulen, että monet olisivat kiinnostuneita :)

  VastaaPoista
 4. Niin ja toinenkin arvonta on tulossa! Mukaan, Sarppu, ja kaikki muutkin lukijat!!! onnellinen voittaja tulee hemmottelemaan itseään joulunaikana! http://dzinninajatuksia.blogspot.com/2013/11/jouluarvonta.html

  VastaaPoista
 5. Oi tästä minä tykkään.

  VastaaPoista
 6. Hyvältä vaikuttaa! Minä olen juuri laittamassa uuniin sitä vaivattomasti valmistuvaa maalaisleipää jonka resepti on täällä blogeissa pyörinyt. Se on kanssa niin taivaallisen hyvää!

  VastaaPoista
 7. Omatekoiset leivät ovat the best:) Ihanan näköiset leivät Sarppu:)

  VastaaPoista
 8. Mulla oli yhydessä vaiheessa aina tapana leipoa leipäni itse mutta nyt viime aikoina ei jotenkin vaan ole aika riittänyt :( Pitäs kai yrittää uudestaan saada se rutiiniksi. Omatekoinen leipä vaan on parasta :)

  VastaaPoista
 9. ♥aaah, tunnen hyvä leivän tuoksun!

  VastaaPoista
 10. Näyttääpä hyvältä :) Onneksi löysin tieni tänne pari viikkoa sitten, pääsit lemppariruokabloggaajaksi kepeästi! Ensimmäisellä selailukerralla tulikin sitten vietettyä aikaa täällä oikein kunnolla :D

  VastaaPoista
 11. Näyttääpäs hyvältä! Eikä oo mitään pelkkää vehnäpullaa. :)
  Pitääki kattella onko tommosta leipäainesta täällä kaupoisa.

  VastaaPoista
 12. Täytyypi kokeilla.

  VastaaPoista
 13. Puolituntia lepoa ja nousua ei ole kyllä kovin paljoa vaan lähinnä minimi vaalean leivän leivonnassa

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...