tiistai 19. marraskuuta 2013

Pastamyllyssä

Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. En olisi arvannut, että tästä tulee tällainen myllytys, yhdestä ihan arkisesta pastareseptistä. Juttua ja videota pyörii monessa paikassa ja itselläni on sellainen tekisi mieli kulkea pyyhe päässä -olotila. Kyllähän tämä tästä parissa päivässä laantuu. Täällä blogissa on käynyt muutamassa päivässä yli viitisen tuhatta ihmistä katselemassa. Onko tämä sitten hyvä vai huono asia, aika näyttää. Lisäksi olen täällä kotona tämän tapauksen johdosta jatkuvan pienen kiusanteon kohteena. Voitte vaan kuvitella. Joka tapauksessa olen onnellinen Harry Potter -kakun saamasta positiivisesta palautteesta, tarkoituksenani onkin järjestää teille ahkerille lukijoille jotain pientä yllätystä joulukuuksi. Tervetuloa kaikille uusille lukijoille, teitä onkin hurjan paljon.

Vuoden hittipasta syntyi Porin Reposaaressa

Satakunnan Kansa
Reposaaressa asuva Sari Kalliomäki kokkaa ja bloggaa Tyrniä ja tyrskyjä -blogissaan.

Savulohta, tomaatti-chilipastaa, fetaa, ripaus persiljaa, tuorejuustoa. Näistä aineksista syntyi tämän vuoden hittipastaresepti, jonka on kehittänyt Porin Reposaaressa asuva Sari Kalliomäki. Myllyn Paras haastoi ruokabloggaajat kehittelemään arkiruuaksi sopivaa pastaruokaa, ja yleisö valitsi voittajaksi Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Savulohisen chilipastasalaatin.
– Halusin tehdä reseptin, joka syntyy helposti ja mutkattomasti. Ajatuksenani oli, että ruuan pitää syntyä vartissa valmiiksi. Salaatin voi valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä ja ottaa esimerkiksi töihin mukaan lounaaksi, kertoo blogin kirjoittaja Sari Kalliomäki.
Resepti kunnioittaa kehittäjänsä asuinympäristöä.
-Asumme merenrannalla idyllisessä Reposaaressa, joten kala kuuluu arkeemme ja sitä on totta kai kehittämässäni reseptissäkin, Kalliomäki sanoo.
Hän on tottunut arjessaan häärimään keittiössään tehokkaasti, sillä päivittäin ison ruokapöydän äärelle kokoontuu kolme poikaa.
– Ruokaa on pakko laittaa joka välissä, koska kotona on kolme kasvuikäistä poikaa. Pari vuotta sitten sain innostuksen luovempaan ruuanlaittoon ja omien reseptien kehittelemiseen, erityisluokanopettajana työskentelevä Kalliomäki kertoo.
Myllyn Paras Pastaresepti 2013 -tittelin lisäksi hänet palkitaan kahden hengen illallisella valitsemassaan ravintolassa.

13 kommenttia :

 1. Eikä mitään pyyhettä päähän vaan leuka pystyyn!

  VastaaPoista
 2. Samat sanat ku edellisessä!
  Mä oon niin otettu, kun saan olla täälä todistamassa sun kaikkia tuotoksias, niin kuvina kun ohjeinaki.
  Ja vielä se, kun tiedän, että oot ihan tosta "naapurista" :)

  VastaaPoista
 3. Wau,onnea!!! Samaa mieltä, että ei pyyhettä päähän vaan leuka pystyyn!!! :)

  VastaaPoista
 4. Ei pyyhettä kannata päähän laittaa, vaan iloisena omana itsenäsi eteen päin ja kohti uusia reseptejä :D

  VastaaPoista
 5. Hurraa! Pää pystyssä vaan ilman mitään pyyhkeitä:)

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon! Tsekkasin sekä Satakunnan kansan että youtuben :)

  VastaaPoista
 7. Samat sanat, hymy huulilla etiäpäin ja kohti uusia seikkailuja :D

  Tuo Potterkakku on kyllä niin huippu, että minä nytkin käynyt kuolaamassa sitä moneen kertaan!
  Ihan käsittämätöntä että joku saa aikaiseksi jotain noin upeeta.

  VastaaPoista
 8. Wautsi vau, onnea! Ihan mieletön tuo Potterikakku :)

  VastaaPoista
 9. Mahtavan isot onnittelut ♥

  VastaaPoista
 10. Tiedätkö, että maailma on niin pikkuruinen....Sain tämän uutisen työni puolesta jo tovi sitten.....sai aikaan leveän hymyn :)

  VastaaPoista
 11. Ole vain ylpeä saavutuksistasi!:) Kiva oli videolta nähdä, kuka se näitä kaikkia ihanuuksia oikein tekee.:)

  VastaaPoista
 12. Kyllä hyvät jutut saa tunnustusta ja huomiota aina ja sähän olet huipputyyppi näissä hommissa :) Ylpeänä vaan eteenpäin ja lisää loistavia reseptejä jakoon :)

  VastaaPoista
 13. Hyvä ruoan sanomaa ei voi liikaa levittää :) Sinun ansiostasi olen löytänyt itsestäni pitkästä aikaa leipojan ja se on paitsi hyödyllistä, myös mukavaa. Kiitos inspiraatioista!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...