keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Porsaan ulkofilettä herkkusienikastikkeella


Ja tässä sitten herkullinen ja nopea pääruoka. Muutaman niksin avulla herkkusienikastikkeesta saa todella hyvää. Lisukkeeksi kelpaa jonkin sortin vihannekset, koska alkupala on ollut runsaan täyteläinen. Tämän ruuan valmistamiseen ei myöskään kulu kohtuuttomasti aikaa eikä rahaa.


Leikataan ulkofile ohuiksi siivuiksi. Voidellaan siivujen molemmat puolet sinapilla ja ripotellaan päälle valkosipulijauhetta sekä parikajauhetta, jätetään odottelemaan. Siivutetaan sienet ja paistetaan ne kuivalla pannulla niin, että ne saavat hiukan väriä ja suurin nestemäärä on haihtunut. Siirretään sivuun odottelemaan. Paistetaan sisäfileet voissa molemmin puolin. Paistoaika on lyhyt, koska pihvit ovat ohuita, pannua ei saa kuumentaa liikaa, jottei kuorrute pala. Itse paistoin ulkofileet parissa erässä. Pannua ei välissä pestä, lisätään vaan tarvittaessa voita. Siirretään pihvit odottamaan tarjoilua. Pannua ei saa pestä lihojen paistamisen jälkeen, vaan lisätään siihen hiukan voita ja kuullotetaan sipulit ja purjo. Lisätään herkkusienet ja kerma sekä inkivääritahna ja annetaan kiehua hiljaa jonkin aikaa. Tarkistetaan maku, tarvittaessa lisätään suolaa tai mausteita. Tujaus valkoviiniä ei myöskään ole hullumpi ajatus.
  • 1 rasia herkkusieniä
  • pala porsaan ulkofilettä
  • sinappia
  • paprikajauhetta
  • valkosipulijauhetta
  • 1 punainen sipuli
  • 10 cm pätkä purjoa
  • 1 prk kermaa
  • 1 tl inkivääritahnaa


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...