tiistai 12. marraskuuta 2013

Täytetty ciabatta


Viime viikolla tuli jälleen laatikollinen Myllärin luomu -jauhoja ja vuoden inspiroivin leipoja -kisa jatkuu. Laitoimme heti jauhot pölisemään. Yritän postailla muutamia tuotoksia täältä tuhisevien nenien ja yskänpuuskien keskeltä, etteivät jää vallan unholaan. Olen erityisen ihastunut tähän ciabatta leipäainekseen, joka on helppo ja hyvän makuinen. Jauhoissa on valmiiksi aitoa taikinajuurta, joten hiivaa laitetaan vain hiukkasen. Tärkeää on nostattaa taikina ja leivät hyvin. Tähän taikinaan upotin kolme lähes ylikypsää mangoa, jotka eivät enää kelvanneet salaattiaineksiksi ja lisäsin mukaan hiukan hunajaa. Liuotetaan hiiva sekä muut aineet veteen, sekoitetaan yleiskoneella kymmenisen minuuttia. Jätetään taikina löysäksi. Annetaan nousta lämpimässä paikassa tunnin verran. Kumotaan taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja muotoillaan varovasti neljäksi leiväksi. Nostatetaan puolisen tuntia. Paistetaan 200 asteessa vartin verran. Täytetään jäähtynyt leipä salaatilla, leipäjuustolla, paprikalla, kurkun siivuilla sekä sipulisilpulla.
  • 7 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1/3 palaa hiivaa
  • 0,5 dl sulatettua voita
  • 4 tl suolaa
  • 1 kg Myllärin luomu ciabatta leipäainesta
  • 2 rkl hunajaa
  • 2-3 muussattua kypsää mangoa


8 kommenttia :

  1. Uutta oppii ja kuulee...ciabatta leipäainesta! :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä tosi herkulliselta! Tuota leipäainesta täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Oi en ole kuullutkaan.
    Sait mut taas nauramaan, herkullinsempaa paitaa en ole koskaan nähnyt.
    Olipa vielä kauniin värinenkin.♥

    VastaaPoista
  4. Luanaisko toi vallan ilman hiivaa?
    - mulle kun hiiva ei käy ja leipäsortit on aikas vähissä. Kaikki uus kiinnostais kyllä :)

    VastaaPoista
  5. Tämä ohje pitää muistaa, kun haluan tehdä herkullisen eväsleivän.

    VastaaPoista
  6. Anne, voisit varmasti tehdä ensin yhden satsin leipää ja sitten jättäisit taikinasta pienen tipan seuraavaan päivään ja sitten voisi leipoa ilman hiivaa, eli siis leipäjuurta käyttämällä voisi tehdä ilman hiivaa ja sen voi myös pakastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kokeilla, Kiitti :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...