tiistai 10. joulukuuta 2013

10.luukku, Kuorrutettu päärynäkakku


Kuivakakut ovat tehneet uuden nousun ja olen itsekin innostunut monen vuoden tauon jälkeen kokeilemaan erilaisia juttuja. Tässä kakussa on päärynää sekä hillona että kakun sisällä isompina palasina. Jos ei päärynä houkuttele, voi sen toki vaihtaa johonkin muuhun hedelmään.  Kuoritaan ja siivutetaan päärynät, mitataan kuivat aineet ja suklaa kulhoon ja sekoitetaan joukkoon kermaviili, hillo ja sulatettu voi. Laitetaan puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, sitten päärynäsiivut ja loput taikinasta päälle. Paistetaan 190 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeillaan kypsyys tikulla. Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään ja se levitetään kakun päälle. Jos pitää kakkua hetken jääkaapissa, voi sen jälkeen tehdä päälle haarukalla raitoja, koristellaan mantelirouheella ja pähkinöillä. Mikäli kuorrutetta haluaa runsaasti, voi ohjeen tehdä kaksinkertaisena.
Kakkutaikina:
  • 3 päärynää
  • 4 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 1 dl ruokosokeria
  • 80 g Reilua FairMary maitosuklaata
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 1,5 tl soodaa
  • 1,5 dl päärynähilloa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl sulatettua voita
Kuorrutus:
  • 50 g pehmeää voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • mantelirouhetta
  • pähkinöitä
  • manteleita






5 kommenttia :

  1. Näyttääpä hyvältä. Tuota voisi tehdä jouluksi. Onko kuorrutus sellainen että se säilyy jos kakun tekee etukäteen?

    VastaaPoista
  2. Houkuttelevalta kuulostaa ja varsinkin näyttää ;) Päärynää tulee käytettyä aika vähän leivonnassa ja tuota tekee mieli kokeilla !

    VastaaPoista
  3. Oi mitä herkkua.
    Vesi kiellä täällä katsellaan♥

    VastaaPoista
  4. Ihana kakku. Varsinkin tuo kuorrute, nam!:)

    VastaaPoista
  5. Täällä sun blogissasi aina silmä niin lepää, aivan käsittämättömän ihania kuvia! Ja ihanalta kuulostaa tämä kakkukin, olen suuuri kahvikakkufani! Harvemmin tulee käytettyä kuorrutuksia vaikka nehän ne kruunaisi nämä jos mitkä! Laitan tuon kuorrutteen ylös, pitää testailla johonkin kakkuun. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...